cusek Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Witajcie:) Dziś mam prawdziwy problem, nowy rower nie jeżdżony a już taka akcja. Mianowicie wkręcałem śrubkę do mocowania koszyka na bidon(śrubeczka oryginalna), no tak niefortunnie ją wkręciłem że utkła, poluzował się nit, i jedynym wyjściem było go wyrwać, teraz mam w tym miejscu dziurę:/ Tak to wygląda: Co z tym zrobić? Widział ktoś taki nity gdzieś w sklepach? Co z gwarancją? Pomocy;/ P.S. Tak wiem matoł ze mnie Jeżeli admin/moderator usuwa ten temat to proszę o napisanie pouczenia czemu i dlaczego w na PW.
yacek Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Musisz kupić nitonakrętkę najprawdopodobniej o średnicy 5mm (ale lepiej sprawdź) i zamocować ją w ramie. To można zrobić na dwa sposoby. Albo kupić (drogo) bądź pożyczyć odpowiednią nitownicę, udać się do serwisu gdzie prawdopodobnie zrobią to za free lub zrobić to samemu sposobem domowym (może też pomóc jakiś mechanik np. samochodowy. Takie nitonakrętki ja kupowałem w sklepie "żelaznym" choć lepiej udać się do takiego dobrze zaopatrzonego.
cusek Napisano 22 Lutego 2009 Autor Napisano 22 Lutego 2009 http://www.swistak.pl/z2783234,1,Klej-do-a...aluminiowa.html A może zamiast nabijania, to złapać to na kleju? Będzie mocne? A wie ktoś gdzie dostane takie śrubki? Castorama? Coś ten?
Niedzwiedz1 Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Dziś mam prawdziwy problem, nowy rower nie jeżdżony a już taka akcja. Gwarancja? Idź tam gdzie kupiłeś, pogadaj, zobacz co da się zrobić. To raczej nienormalne, żeby coś takiego się działo.
cusek Napisano 22 Lutego 2009 Autor Napisano 22 Lutego 2009 Gwarancja? Idź tam gdzie kupiłeś, pogadaj, zobacz co da się zrobić. To raczej nienormalne, żeby coś takiego się działo. Z tego co się domyślam to nie mogę o tym informować panów od gwarancji bo na pewno tego nie uznają:/ powiedzą po co wyrywałeś:/
Schwefel Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Nic nie szkodzi spróbować. Jak nie dadzą nowej ramy to może to naprawią na własny koszt.
cusek Napisano 22 Lutego 2009 Autor Napisano 22 Lutego 2009 Właśnie szkodzi bo jeżeli powiedzą że to moja wina to wątpię żeby ta firma mi to naprawiła prędzej mi gwarancję unieważnią.
sztywnyjakszosowka Napisano 23 Lutego 2009 Napisano 23 Lutego 2009 JAREKLUXTECH możesz pogooglowac , pogadaj z Nim ew jak nie znajdziesz sposobu
cusek Napisano 23 Lutego 2009 Autor Napisano 23 Lutego 2009 Dziś będę mieć takie nitonakrętki, teraz muszę skołować nitownice do nitokrętek. Ma ktoś gg do tego JARKA?
Niedzwiedz1 Napisano 23 Lutego 2009 Napisano 23 Lutego 2009 Gwarancję pewnie unieważnią, ale jak zobaczą, że coś nitowałeś. Moim zdaniem to po prostu wada fabryczna, możliwe że tego konkretnego egzemplarza. powiedzą po co wyrywałeś:/ ?? Powiesz, że wyszło samo przy przykręcaniu i oddajesz na gwarancji uszkodzony sprzęt. A jak nie to straszysz federacją konsumencką lub czymś podobnym. Zacznij kulturalnie, jak nie pomoże to zacznij byś stanowczy i tyle.
Schwefel Napisano 24 Lutego 2009 Napisano 24 Lutego 2009 Właśnie szkodzi bo jeżeli powiedzą że to moja wina to wątpię żeby ta firma mi to naprawiła prędzej mi gwarancję unieważnią. Hahaha ubawiłeś mnie po pachy Gwarancja jest właśnie po to rzeczy reklamować takie rzeczy. Unieważnią gwarancję to na pewno po tym twoim nitowaniu bo to jest bezpośrednia ingerencja w ramę.
cusek Napisano 24 Lutego 2009 Autor Napisano 24 Lutego 2009 Ja już wymyśliłem:) Nity kupione teraz klej do alumnium jak będzie trzeba ramę oddać na gwarę to się to wyczyści z kleju i po sprawie:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.