Wawrus Napisano 20 Grudnia 2008 Napisano 20 Grudnia 2008 Witam. Chodzi o to jak ustawić jałowy ruch klamki. Mam hamulce XT i tam jest taka śrubka Free Stroke która ponoć do tego służy ale ona niewiele daje. Znajomy w sklepie powiedział że ma na to jakiś sposób ale nie chciał się nim podzielić, bo jak to stwierdził "nie będzie miał potem pracy". Rozumiem go, bo każdy chce zarobić, ale szkoda mi kasy. Więc może macie jakieś pomysły?
iras76 Napisano 20 Grudnia 2008 Napisano 20 Grudnia 2008 może chodziło mu o dolanie płynu ? pewnie tak
Schwefel Napisano 20 Grudnia 2008 Napisano 20 Grudnia 2008 Free Stroke służy do ustawienia punktu rozpoczęcia hamowania. Ja raz ustawiłem i więcej się tym nie bawię.
Wawrus Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Napisano 22 Grudnia 2008 Chyba nie chodzi o dolanie płynu, bo podobno w układzie hamulcowym jest go zawsze tyle samo w więcej można dolać tylko do zbiorniczka wyrównawczego co i tak niewiele da. A przy montażu mówił, że to czy da się więcej czy mniej płynu nic nie robi na długość skoku klamki.
olek123 Napisano 22 Grudnia 2008 Napisano 22 Grudnia 2008 Z mojego doswiadczenia wynika ze mniej plynu w ukladzie oraz bardziej oddalona klamka od kierownicy daje wiekszy "ruch jalowy klamiki" i na odwrot. Plynu jeszcze mozna wstrzyknac od strony odpowietrznika. Wiecej informacji bylo w podobnym temacie chyba o odpowietrzaniu hamulcow lx'a.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.