Skocz do zawartości

[koło]tył do 150zł

rockreg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szczerze to na dobrą obręcz Ci wystarczy jedynie.

Ale z nieco gorszych szukaj na allegro gotowych kół na obręczach dartmoor'a.

Np. http://allegro.pl/item476629592_super_kolo...atec_sapim.html

http://allegro.pl/item485227658_kolo_dartm...ta_fh_m475.html

http://allegro.pl/item478342398_kolo_tyl_d...c_promocja.html

Ale wszystkie dochodzą do 200zł. Taniej nie znajdziesz nic co da radę jako tako w dh.

• 8 miesięcy temu...
Napisano

Witam wszystkich Forumowiczów.

Posiadam rower TRAWERS marki Unibike. Chciałbym do niego zakupić koło na tył (obręcz, piasta, kaseta) do ok. 150zł.

Nie wiem co dokładnie mam sprawdzić by mieć pewność, że koło będzie pasowało.

Rozmiar: 26"

Kaseta z tyłu jest 7-mio biegowa i nową również chciałbym tego typu

Jeżeli to ma jakieś znaczenie to aktualny osprzęt jest taki jaki został przez producenta założony: Shimano Indeks System ST-EF20-21 biegów

Reasumując, poszukuję:

- obręczy, z tym co w środku (piasta? )

- kasety 7-mio biegowej

i to wszystko w cenie do ok. 150zł.

Jeżdżę raczej turystycznie, po drogach asfaltowych.

Napisano

Chciałbym raczej obręcz od razu ze szprychami i piastą. Nie mam czasu na zaplatanie a i narzędzia do zaplatania szprych nie posiadam.

Kaseta ma być 7-mio biegowa. Przechodził na 8-mio biegową w tym rowerze na pewno nie będę.

PS Nie mam pojęcia dlaczego mój temat został scalony z innym jeżeli ja poszukuję koła przystosowanego do zwykłych hamulców a rockreq do tarczowych.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Nie no super... Jak na "Największe Forum Rowerowe w Polsce" to jesteście cholernie pomocni... No sfolgujcie trochę bo z czytaniem nie nadążam.

Mam wrażenie, że pomagacie tylko sobie nawzajem a mnie takie kółka wzajemnej adoracji nie interesują.

Sezon już się skończył więc żądam usunięcia swojego konta z tego oto Forum bo nie będzie mi już potrzebne.

Napisano

Panie "tymczasowy".. po pierwsze troche kultury :) Niby Rynek w Krakowie jest najwiekszym placem tego typu w Europie, a wcale nie musi to oznaczac najwiekszej liczby zabytkow czy innych interesujacych dla turystow rzeczy :D Rozmiar nie musi przechodzic w jakosc (choc akurat to forum jest niczego sobie - ta dygresja byla do tego powiedziales - tak zebys zapamietal sobie na przyszlosc - nie wymagaj od "najwiekszego" forum, aby kazdy plaszczyl Ci sie do stop i niczym lokaj przy bankiecie zycia, przy ktorym ty ucztujesz szukal i kombinowal odpowiedzi dla Ciebie).

Dobra - tyle prywaty. Odpowiedz 1: RTFM - w tlumaczeniu - google.

Dalej... wejdz laskawie na allegro i uzyj opcji szukania aukcji w granicach 100 - 150pln w kategorii "koła" wpisujac slowo kluczowe "26". Wyskoczy Ci jedna strona wynikow. Wsrod nich poszukaj kola, ktore ma kasete na 7 rzedow i gdy juz pozostanie Ci kilka wynikow - wroc tutaj na forum, wklej je i spytaj - ktore. Wtedy uzyskasz o wiele wiecej odpowiedzi.

Nie badz taki wygodny.

Odpowiedz 3: idz do najblizszego serwisu - z tych "tanszych" - i spytaj czy w zimie nie napletli kol. Czesto tak wlasnie jest, ze serwisy zima zajmuja sie zaplataniem ;) Moze jeszcze cos dla Ciebie znajda.

Odpowiedz 4: kup sobie obrecz Remerxa, komplet nypli, szprych, piaste i kasete i idz do serwisu - niech Ci zaplota kolo. Obrecz a 40 moze dostaniesz, nierdzewki szprychy z nyplami za 40 moze tez, do tego piasta + kaseta - moze do 150 Ci sie uda.

Napisano

Nie sztuka wejść na Allegro i to przejrzeć. Sęk w tym, że stracę tylko kupę czasu a i tak nic ciekawego nie znajdę bo się na tym nie znam. Gdyby było inaczej nie traciłbym czasu na zakładanie konta na Forum rowerowym. Ale teraz to już nieważne. Mój sezon rowerowy już się skończył a na przyszły postaram się znaleźć informację korzystając z innego źródła.

Zatem jak wyżej żądam usunięcia konta bo nie będzie mi już potrzebne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...