Gość Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 jakby ktos był zainteresowany chętnie opiszę kilka tras jakie można zrobić górami. Jak w tytule Pieniny Małe, właściwe i spiskie.
Ecia Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 No, oczywiście, że jesteśmy zainteresowani . Nie teraz - to w przyszłym roku komuś się to na pewno przyda. Pozdrówko z entuzjazmem
onkiel Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 witam, ja jestem zainteresowany, i to bardzo dlatego poprosze o jakies wskazowki, mapy, trasy etc. Dobrze byloby jakbys dal namiary na jakies noclegi tolerujace rowery w domu i ciekawe miejsca do zobaczenia. Dobra i tania kuchnia tez nie pogadze. jak gdzies sa zyczliwe sklepy rowerowe lub serwisy to tez poprosze o namiary bo czasem moze sie to przydac pozdrawiam rafal
dziadek2 Napisano 27 Listopada 2008 Napisano 27 Listopada 2008 Temat przygasł,więc go trochę pociągnę. Noclegi.Nie ma z tym żadnego problemu nawet w sezonie letnim.Najlepszym punktem wypadowym w rejonie to Krościenko .Kwatera prywatna 25-30pln osobonoc.Trochę taniej dalej od miasteczka.Duże pole namiotowe nad Dunajcem.Śmiało można jechać w ciemno. Trasy.Wszystkie asfaltówki poza drogą Nowy Sącz-Nowy Targ nadają się do jazdy turystycznej.Polecam szczególnie płaską szutrówkę nad Dunajcem Szczawnica-Czerwony Klasztor.Droga przez przełom ,chyba najładniejszy kawałek w Polsce. Trasy Górskie.Najlepiej kupić mapę;Polskie i Słowackie Pieniny,Właściwe,Małe ,Spiskie .1:25000.wydawnictwo WIT. Na rynku jest księgarnia.Właścicielka też wynajmuje pokoje i jest przyjazna rowerzystom.(nie wiem tylko po ile) Krościeno leży w miejscu gdzie stykają się Pieniny,Gorce i Beskid Sądecki.Warto więc mieć mapy i tych pasm górskich. Dojazd. Z Warszawy rowerem około 450 km.Jak będą pytania to opiszę najlepsze warianty ,które drogi z małym ruchem,gdzie nocować itd. Można też autobusem z Dworca Zachodniego.Odjazd jakoś o 21,jest się w Krościenku o 5 rano.Cena 52 PLN. Pociąg tylko do Nowego Sącza,potem 25 km dość ruchliwą szosą,lub do NowegoTargu i ok 45 km( tą samą drogą tylko w drugą stronę) To tyle na razie. ps.Najładniejsza pogoda sierpień-pażdziernik.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.