adamo Napisano 30 Sierpnia 2008 Napisano 30 Sierpnia 2008 Witam, aktualnie mam w rowerku ramę 17" (kross sign ds) jednak z tego co czytam tu i ówdzie do dirtu/streetu (ogólnie do skakania) poleca się bardziej 15" a nawet mniejsze, stąd moje pytanie... czy opłaca się zmieniać ramę? Mam 174 cm wzrostu. Urosnąć raczej nie urosnę.. no może do 178 ale czy to powód żeby zmieniać ramę? Czy te 5 cm mniej w wysokości ramy naprawdę tak dużo daje? Jeśli tak to czy wiecie gdzie można dorwać ramkę kross sign ds 15" w kolorze białym? (żeby potem wszystkie części pasowały jak ulał). pozdrawiam ;]
popcio18 Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 zmień ale jak jeździsz street/dirt to może zamiast kupować 15" signa DSa to może jakaś lepszą nawet jak kupisz 11" to będzie dobra (o ile nie jeździsz na dalsze trasy)
maxiu14 Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 Ja mam rame 16' wzrost 181 i nawet w dluzsze trasy da rade nia pojechac. No ale jak wiadomo.. kazda rama ma inna geo.
adamo Napisano 1 Września 2008 Autor Napisano 1 Września 2008 nie nie... 15" jak już to max. Jeżdżę w trasy chociażby żeby dojechać do miasta ;] a że byłem głupi i myślałem że 17" czyli 5 cm mnie duużo zbawi, to wziąłem większą... co do zmiany ramy na całkowicie inną- innej firmy i w ogóle, za bardzo nie chcę gdyż nie wszystkie komponenty mogą pasować to raz, a dwa, że rower mam jeszcze na gwarancji której nie chcę tracić ;] ale mimo wszystko... mówicie żeby zmieniać na 15" tia?
Schwefel Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 A myślisz, że jak zmienisz ramę Krossa na Krossa to gwarancji nie stracisz? Jeżeli tak to jesteś w błędzie. Pewnie, że zmieniać ale już nie na Signa.
adamo Napisano 2 Września 2008 Autor Napisano 2 Września 2008 hmm... no właśnie nie wiem jak z tą gwarancją. Zapytam jeszcze w sklepie co powiedzą. Jeśli gwarancja zostanie przez to zerwana, to najprawdopodobniej zmienię ramę na innej firmy, ale co z komponentami?? przecież mogą nie pasować suporty itp. mam obecnie wszystko standardowe z kross sign ds a kasy na nowe części raczej mieć nie będę... isnieje jakaś zintegrowana rama do tego sprzętu? znalazłem coś podobnego wyglądu: Author a-gang Leaderfox cocaine Bop kollbi Dartmoor creeper chociaż co jak co ale na dh-zone Kross sign ds ma chyba najlepsze statystyki
zido Napisano 3 Września 2008 Napisano 3 Września 2008 moim zdaniem przekładając stracisz gware bo rama to podstawa w koncu na takie leaderfoxy i bopy to szkoda kasy ;P jak już to bierz dartmoora two6player, octane one void ew prodigy 9.81
adamo Napisano 4 Września 2008 Autor Napisano 4 Września 2008 nie wie, może i stracę... a przekładając taki sam model tylko mniejszy? Ciekawe czy mimo wszystko przestanie obowiązywać. w każdym razie nie ma nigdzie ramy krossa sign 15 luzem.. musiałbym kupować drugi i wszytko przełożyć ;/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.