Skocz do zawartości

[rower] KTM Life Track - czy warto?

viphouse

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Brać i to szybko!!! :D Jest warty swojej ceny, wprawdzie osprzęt nie jest jakiś super, ale zawsze można go później wymienić. KTM słynie głownie z motocykli crossowych, ale skoro robi dobre motory to rowery pewnie też? Za taką cenę możesz mieć jakiegoś Authorka, Kellysa lub Unibika, moim zadaniem KTM będzie lepszy.

Napisano

Tak, bo uważam, że jeśli ktoś słynie z jakości motocykli używanych w trudnym terenie, a są to maszyny bądź co bądź znacznie bardziej skomplikowane niż rower (i znacznie droższe), to nie może sobie pozwolić na produkowanie kiepskich rowerów, które mogłby popsuć wizerunek marki budowany od kilkudziesięciu lat... Oczywiście nie twierdzę, że KTM jest jedyną marką produkującą dobre rowery, ale w tym konkretnym przypadku myślę, że KTM jest najlepszym wyborem, biorąc pod uwagę także cenę.

Napisano

:confused::):o:)

buahahaha

-a moim subiektywnym zdaniem można spokojnie w tej cenie kupić o wiele lepszy rower bez znaczka KTMa za to z ciekawszym osprzętem...

zresztą ja bym się wstrzymał teraz z kupnem roweru... na miesiąc-dwa... będzie taniej;)

Napisano

Ten rower za 1500 zł to calkiem niezly pomysl. Po wywaleniu amortyzowanej sztycy i wsadzeniu jakiejs niezbyt ciezkiej powinno tez conajmniej 0.5 kg na wadze uciec.

Wg mnie warto, poniewaz ramy KTM sa naprawde dobre i jesli rower ma kilka lat posluzyc to zdecydowanie lepiej doplacic do ramy.

Napisano
:):):D:)

buahahaha

-a moim subiektywnym zdaniem...

Masz prawo mieć swoje zdanie, ale wyśmiewanie opini innych użytkowników forum myślę, że jest (delikatnie mówiąc) nie na miejscu... Jeśli chodzi o moje subiektywne zdanie to podstawą budowy każdego roweru jest rama, a te KTM robi bardzo solidne. Kwestia osprzętu jest dla mnie sprawą drugoplanową, bo po pierwsze części zużywają się i po jakimś czasie trzeba je wymienić, a po drugie we wszystkich rowerach w podobnych cenach osprzęt jest naprawdę podobny i dla zwykłego użytkownika różnice nie będą odczuwalne, zwłaszcza, że najczęściej jest tak, że jak jeden rower ma lepszą przerzutkę to ma gorszą korbę etc, to drugi ma lepszą korbę i gorszy amortyzator etc. I co najważniejsze za 1500 pln nie możemy wymagać cudów! ...zawsze to będzie jakiś kompromis. Moim zdaniem 1500 zł za tego KTM-a to właśnie taki dobry kompromis i nie sądzę, że warto czekać bo tańszy już chyba nie będzie... (obniżka prawie 500 pln to moim zdaniem bardzo dużo jak na rower kosztujący niecałe 2000 pln)

Napisano

Problem rozwiązany... :no: Pojechałem do sklepu z zamiarem kupna tego KTM'a a kupiłem Kellys Axis http://www.mmbike.pl/sklep/product_info.ph...;products_id=29 :P W KTM nie podobało mi się twarde siodełko , ciężko działająca blokada skoku w amorku i była delikatnie porysowana rama :D I 100 zł taniej - na to konto kupię jakiś licznik SIGMY i podnóżkę. Może i gorszy osprzęt jest w tym Axis ale nie jestem na tyle profesionalistą by posiadać jakieś super komponenty :no: Poprostu bardziej mi podpasował Kellys ;) Spotkał się ktoś już z tym rowerkiem? Bo ja odbiorę go dopiero jutro :)

Napisano

No to gratuluję zakupu ;) I nie będę pisał, że KTM ma o wiele lepszą ramę ;) Osobiście mi też podobają się Kellsy, choć opinie nt. ich jakości są różne. Zapraszam do lektury forum. W każdym bądź razie, jeżeli jeździsz rekreacyjnie to powinienieś być zadowolony:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...