Skocz do zawartości

[Full] Mongoose Teocali Elite

Thor07

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Brake: (Rear) (Hamulec Tylny): Shimano SLX + SM-RT51M 370g + 172g

Czy aby na pewno ten hamulce waży 370 gram ? Coś nie chcę mi się wierzyć. A tak w ogóle to jak oceniasz pracę tego hamulca ? :rolleyes:

Napisano

Wzrok jeszcze mam dobry więc widzę co pokazuje waga. Można jeszcze skrócić przewód (jest "trochę" za długi) ale na zejście poniżej 350g bym nie liczył. Waga oczywiście podana jest z adapterem.

Praca hamulca jest ok, dobra modulacja i siła przy tarczy 180mm wystarczająca na zatrzymanie mnie w górach. Po dłuższym zjeździe czuć że klamka puchnie, ale jak mnie to w niczym nie przeszkadza.

Napisano

Oczywiście ważone razem z śrubami, Waga jest z oryginalnymi żywicznymi klockami, obecnie używam półmetalicznych Accentów i jestem z nich bardzo zadowolony.

Napisano

Ja także posiadam SLX, ale nie posiadam wagi elektronicznej i nie znam wagi. Natomiast na wagarowerowa.pl SLXy z niedociętymi przewodami bez adapterów i bez śrub ( dwie śruby jedynie w klamkach ) ważą odpowiednio 298 gram i 313 gram .

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Napisano

Fajna ta twoja mangusta, taka jakas znajoma ;)

Czy ten bomberek ma system eta? Bez tego chyba nie dalo by sie podjezdzac.

Tak sie zastanawialem nad tym co pisales ze zawiecha nie radzi sobie z malymi nierownosciami.

Miales mozliwosc wsadzic do ramki jakis damper bez platformy? Mysle ze w tym wlasnie moze byc problem.

Ja mam zwykle RS ario i wydaje mi sie ze pracuje calkiem przyzwoicie choc o jezdzie na stojaco mozna zapomniec.

Idealem bylby damper z mozliwoscia regulacji i wylaczenia platformy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...