spider2000 Napisano 23 Lipca 2008 Napisano 23 Lipca 2008 Witam. Mam już od dłuższego czasu hamulce jak w temacie. Teraz pojawia się kłopot, bo chcę wymienić amortyzator na Manitou R7 - i problem w tym, że zestaw montażowy do moich magurek nie nadaje się do montażu na Manitou. Wie ktoś może gdzie dostanę zestawik EVO II (ale nie cały hamulec, tłoków i klamki nie chcę wymieniać)? Ogólnie od dłuższego czasu myślę nad pozbyciem się magurek i kupieniem jakiejś lekkiej V-ki, ale jest kłopot z tylnym hamulcem. Mam ramę Meridy HFS SE przystosowaną do tarczówek (kupiona dawno temu, wtedy nie zauważyłem różnicy ) i prowadzenie linki/przewodu do tylnego hamulca biegnie pod ramą co sprawia, że w wypadku używania zwykłych v-ek linka nawet w pancerzu nie pracuje jak powinna (przynajmniej tak mi mechanik tłumaczył). Może jednak można spokojnie zamontować v-ke? Jutro spróbuje wrzucić jakieś zdjęcie
Schwefel Napisano 23 Lipca 2008 Napisano 23 Lipca 2008 Widziałem już dużo HFSów na v'kach i nikt się nie skarżył. Inna sprawa to skuteczność hamulców. Mam HS33 na tyle i w życiu nie zamienię jej na v'kę. A tak z ciekawości to dlaczego nie da się zamontować HS33 na Manitou? Przecież pivoty są takie same jak u innych producentów.
spider2000 Napisano 23 Lipca 2008 Autor Napisano 23 Lipca 2008 Manitou mają ten "łuk" (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) z tyłu, a moje magurki (starsze) mają system montażowy, który zapiera się właśnie na tym łuku, no a jeżeli łuku nie ma to nie ma jak zamontować hampla . Były specjalne boostery do amortyzatorów Manitou ale tego już chyba sie teraz w ogóle nie dostanie stąd moje pytanie o EVO II.
Schwefel Napisano 23 Lipca 2008 Napisano 23 Lipca 2008 Jeżeli chodzi o te dwa bolce idące do tyłu to u mnie da się je regulować. Druga opcja to kup Rebę pod v'ki i zapomnij o problemie.
spider2000 Napisano 24 Lipca 2008 Autor Napisano 24 Lipca 2008 Tak tylko Reba jednak cięższa od R7 . No ale coś za coś
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.