tymek Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 Potrzebuję waszej pomocy panowie :-) . Myłem dzisiaj rower po błotnistej przygodzie i wyciągnąłem koła żeby było łatwiej... niestety kiedy założyłem tylne nie byłem w stanie zapiąć fajki hamulca (Avid SD7). Po dociśnięciu szczęk do obręczy po prostu nie da się jej zapiąć (klamerka nie sięga). Nic nie kręciłem żadnych śrubek itd, więc nie wiem jak to się mogło stać. Być może wiecie czym to jest spowodowane, co mogło się poluzować przy rozpinaniu itd. Proszę o pomoc!
slav4 Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 Sprawdź na całej długości pancerz czy końcówki mocno siedzą w przelotkach. Na 99% któraś wyskoczyła/poluzowała się i stąd kłopoty (pancerz "wirtualnie" zrobił się za krótki)
tymek Napisano 20 Czerwca 2008 Autor Napisano 20 Czerwca 2008 dokładnie ;-) spodziewałem się, że rozwiązanie będzie proste, ale samemu pewnie trochę by mi zajęło dojście do tego, a tak skorzystałem z twojego doświadczenia, dzięki!
rrobsonm Napisano 26 Czerwca 2008 Napisano 26 Czerwca 2008 A ja mam inne pytanie. Co zrobic z hamulcem zeby hamowal dosc szybko. Mam taki problem ze nie moge wyregulowac go tak zeby nie tarł o obręcz a jednoczesnie nie trzebabyło tą dźwignią ciagnąc za duzo.
Arkadius88 Napisano 26 Czerwca 2008 Napisano 26 Czerwca 2008 I kupić dobre hable z dobrą regulacją Np SD7
nikodem Napisano 26 Czerwca 2008 Napisano 26 Czerwca 2008 można jeszcze klamki kupić które "zbierają" więcej linki jakaś dźwignia czy coś i sztywne pancerze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.