lukas_t1 Napisano 30 Marca 2008 Napisano 30 Marca 2008 kurde...mam problem od pewnego czasu chce zmienic wychylenie położenia klamki w DC XT 06 dokladny model to ST-M760 znalazłem na stronach shimano pdfa w ktorym pisza jak to zrobic, jest nawet rysunek, ale tak nieczytelny ze nijak nie jestem wstanie okreslic o ktora srobe im chodzi;/ prosze o pomoc:)
ulvgar Napisano 31 Marca 2008 Napisano 31 Marca 2008 Taka mała na imbus 2,5 mm Na pewno znajdziesz, jest po przeciwnej stronie klamki.
lukas_t1 Napisano 31 Marca 2008 Autor Napisano 31 Marca 2008 no to ja nie wiem krece ja w te i wewte i zadnych zmian...jak to jest im bardziej sie ja wykreci tym szybciej sie zatrzymuje? czy jak?
ulvgar Napisano 31 Marca 2008 Napisano 31 Marca 2008 Z tego co pamiętam to im bardziej wkręcisz tym bliżej masz klamkę kierownicy. Może nic się nie dzieje bo klocki stykają się z obręczą? Jaką udało Ci się osiągnąć odległość? Rano zejdę i zobaczę ile wynosi w biku brata.
lukas_t1 Napisano 31 Marca 2008 Autor Napisano 31 Marca 2008 to juz teraz sam nie wiem...czy ta regulacja umozliwia zmiane polozenia klamki ze tak powiem w spoczynku? chodzi mi o to ze paluchami nie dosiegam do klamek i chcialbym zeby wtedy kiedy nie hamuje klamki byly blizej chwytow bo moze ja chce czegos czego sie nie da zrobic w tych klamkomanetkach?!
ulvgar Napisano 31 Marca 2008 Napisano 31 Marca 2008 Powinno się udać przyciągnąć ją bliżej. Też miałem z tym małe problemy - śruba dość ciężko się obracała ale w końcu się udało.
baksik22 Napisano 31 Marca 2008 Napisano 31 Marca 2008 Mam lx dual control ale zasada jest ta sama, musisz po pierwsze odczepić linkę z hamulca bo przyciągając klamkę do kierownicy wybierasz linkę, więc odczepiasz linkę od hamulca i wtedy kręcisz tą śrubą jeśli masz klamki wyciągnięte jak najdalej to będziesz mógł kręcić tylko w jedną stronę kręć i sprawdzaj czy ci pasuje
lukas_t1 Napisano 31 Marca 2008 Autor Napisano 31 Marca 2008 jupi, udało sie:) nie przypuszczalem ze trzeba to az tak gleboko wkrecic dzieki za pomoc chłopaki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.