Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

to jak jest spoonman3 jedziemy czy nie, bo jak coś to zabieram się z wami, tylko dobrze by było wiedzieć trochę wcześniej do jakiego pociągu mam wsiąść :)

Napisano

Harry zapowiada sie ciekawa trasa no i doborowa ekipa. Tylko tak sie teraz zastanawiam czy wstane tak wczesnie .... Mam pociag z Sosnowca o 4:25 (o 4 musialbym wyjsc z domu najpozniej-dżizas) - 7:22 w Żywcu.

Wogole jest jakis problem z torowiskiem za Bielskiem w strone Zwardonia. Pierwszy pociag w niedziele kursuje normalnie a pozniej sa na tej trasie 3 przesiadki (w tym autobus). Kumpel dzwonil na informacje i nie da rady z rowerami wsiac do busu. Caly niedzielny wypad stoi pod znakiem zapytania :)

Napisano
Harry zapowiada sie ciekawa trasa no i doborowa ekipa. Tylko tak sie teraz zastanawiam czy wstane tak wczesnie .... Mam pociag z Sosnowca o 4:25 (o 4 musialbym wyjsc z domu najpozniej-dżizas) - 7:22 w Żywcu.

ej, bez przesady... o 4 z Sosnowca?

to ja z Gliwic musiałbym wyjeżdżać o jakiejś 22 bo potem nie mam do 5 czy 6 połączenia...

Napisano

Niestety opcja na Pilsko odpada. Pkp remontuje torowisko za Bielskiem w strone Zwarodnia i nie ma szans dostania sie z rowerem do Milowki :)

Ma ktos inna opcja ?

grzelcio ten pociag 4:25 z Sosnowca to apropo innego wypadu

Napisano

a czy w gre wchodzi wypad samochodami z rowerami ?

bo jak tak, to z kumplem planujemy wypadzik w Beskid Wyspowy lub Niski i najbliższy termin to 17 lub 18 maja

Napisano

Panowie to może uderzymy na Ustroń, lub Wisłę, a dokładną traskę się w pociągu obmyśli :confused:, co wy na to??

Napisano

no dobra, jak ktoś się zdecyduje to ja bym jechał o 7:15 do wisły z katowic ligoty. rano odpalę kompa i jak ktoś się zdeklaruje do tego czasu to będę czekał na peronie...

Napisano

ok, to ja będę jechał tym pociągiem 7:05, tylko, że z głównego dworca w Katowicach (o 6:15 wyjazd z Gliwic). Więc do zobaczenia o 7:15 na stacji Katowice Ligota

Napisano

Dobra ... ostatecznie jedziemy do Wisly tym 7:58 z Katowic.

grzelcio mam nadzieje ze przeczytasz to dzisiaj i nie bedziesz wstawal tak wczesnie :)

Napisano

Wycieczka udana :) tylko szkoda,że musieliśmy ją trochę skrócić(niektórzy przez opony i klocki hamulcowe) a reszta przez warunki atmosferyczne :/ ale i tak było zajefajnie!

panowie czekam na zdjęcia :)

Pozdrower i do następnego spotkania na szlaku...

Napisano

wycieczka świetna, następnym razem przejadę całość :)

aż na allegro zacząłem się rozglądać za systemem bezdętkowym :)

Napisano

Zdjecia beda ale juz nie dzisiaj :)

Panowie tym razem mocno okrojony skład, ale wypad jak najbardziej udany.

Grzelcio kup nowe klocki i spory zapas gum a nastepnym razem moze bedzie wiecej szczescia :)

Ttroche nas zlało na koniec i trzeba było skrócić trase ale i tak było w deche. Miny ludzi w Wiśle na nasz widok - bezcenne :)

Kuls mam nadzieje ze spotkamy sie jeszcze na poczatku czerwca. Pozdro i do zobaczenia gdzies na szlaku ...

Napisano

Panowie macie już jakieś plany na 22?, ja na pewno gdzieś wyskoczę tyko nie mam za bardzo pomysłu na trasę, myślałem o trasie do Wisły pkp asfaltem na Kubalonkę - potem Stożek - Soszów - Czantoria - mała Czantoria i potem czarnym do Goleszowa, ale może być slalom między świątecznymi turystami, co myślicie? kto jedzie?

Napisano

Tomekrs ciezko powiedziec, do 22 jeszcze daleko :wub:

Na pewno w maju gdzies sie wyskoczy- przyszly weekend odpuszczam (trzeba sie zregenerowac :( )

P.S. Sorry, fotki z ostatniego wypadu dopiero jutro

Napisano
Niestety opcja na Pilsko odpada. Pkp remontuje torowisko za Bielskiem w strone Zwarodnia i nie ma szans dostania sie z rowerem do Milowki <_<

Ma ktos inna opcja ?

Pytałem dzisiaj na stacji i dowiedzialem sie ,że torowisko remontowane jest w dni powszednie i podobno w łykend da się przejechać pociągiem do samego Zwardonia, ale najlepiej jeszce dopytać osobiście w informacji w Katowicach

Napisano

A czy jest na tym forum ktoś kto, jeździ trochę mniej hardkorowo? Z całym szacunkiem, ale downhill z Żaru na crossie to nie jest to co Shogun lubi najbardziej <_< Planuję w najbliższym czasie zrobić traskę Dąbrowa G. - Sosnowiec - Mysłowice - Lędziny - Pszczyna - Skoczów - Wisła - Szczyrk - Bielsko-Biała - Wilamowice - Oświęcim - Jaworzno - Dąbrowa G. Trasa przyjemna choć trochę długa, w zeszłym roku wyszło mi 242 km, ale w 1 dzień można spokojnie zrobić.

Napisano

Daro wybieralismy sie w tą trasę pkp 11.05.2008, czyli w minioną niedzielę. Kumpel dzwonił na informacje pkp i babeczka powiedziała mu, że przejazd w tym dniu będzie niemożliwy (3 przesiadki w tym bus).

Ja sprawdzałem na rozkladzie pkp on-line i faktycznie nawet w niedziele tak to wygladalo. Z tego co widzialem to tylko pierwszy pociąg tego dnia (cos okolo 5:25 z Katowic) na rozkladzie nie mial zaznaczonych przesiadek. Darowałem sobie wstawanie o 4 rano, wiec wybraliśmy się do Wisły :P

Shogun ja bym sie z checia wybral ale zabilby mnie taki dystans - z kroplówką musiałbym wracać <_<

Napisano
Shogun, ta trasa to asfaltówkami czy w terenie też?

Asfalt i szuter. Trasa dobra bo męczy rowerzystę, a nie rower ;)

Napisano

Ja sobie planuje na piątek 23 traskę Sosnowiec -Rabsztyn- potem czerwonym szlakiem orlich gniazd do Ogrodzieńca i powrocik jakieś 150 km liczę.( choc pewnie bedzie więcej bo lubie sie zgubic na szlaku) Jak kto chętny to pisać :D

Napisano
Daro wybieralismy sie w tą trasę pkp 11.05.2008, czyli w minioną niedzielę. Kumpel dzwonił na informacje pkp i babeczka powiedziała mu, że przejazd w tym dniu będzie niemożliwy (3 przesiadki w tym bus).

Ja sprawdzałem na rozkladzie pkp on-line i faktycznie nawet w niedziele tak to wygladalo. Z tego co widzialem to tylko pierwszy pociąg tego dnia (cos okolo 5:25 z Katowic) na rozkladzie nie mial zaznaczonych przesiadek. Darowałem sobie wstawanie o 4 rano, wiec wybraliśmy się do Wisły :)

Masz rację . Pytałem dzisiaj w Katowiach ( wcześniej w Chorzowie) na stacji w informacji i na chwile obecną do 20.05 roweru nie da sie przewieść. A czy skończą remont do tego czasu to nie wiadomo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...