elful Napisano 27 Września 2007 Napisano 27 Września 2007 Prawdziwy helmet cam - właściwie to "helmet aparat" - :DDD Zapraszam: http://youtube.com/watch?v=uBsC_JbSkcY
bert Napisano 27 Września 2007 Napisano 27 Września 2007 O miło zobaczyć rodzime okolice na tym zjeździe to ja mam mój v-max (65km/h). A jak wygląda konstrukcja tego helmet aparat-u ? trzeba będzie spróbować
elful Napisano 27 Września 2007 Autor Napisano 27 Września 2007 Z aparatem na głowie miałem tam coś koło 50 kmh. A konstrukcja jest prosta . Aparat przykręcony jest do płytki, która to płytka przykręcona jest do kasku śrubami. Wszystko jest stabilne ale waga dość spora Postaram się zdjęcie zapodać w przyszości.
Kubus18 Napisano 27 Września 2007 Napisano 27 Września 2007 Heh głupio się przyznać ale nie wiedziałem że istnieje droga z kopca na most. Ja zawsze podjeżdżam od strony klasztoru nastepnie obok cmentarza i na rondzie nie skrecam na kopiec(bo i po co) tylko jade prosto...nastepnie z gorki pod kolejna gorke pod zoo a potem na drugi kopiec jedna z ciekawszych tras, szkoda tylko ze troche niebezpieczna...jadac na kopiec piulsudskiego czesto spotyka sie nieprzyjemne grupy dresiarsko-bezmózgie Ale i tak ten zjazd jest niczym w porownaniu np do: zelkow-bolechowice, serpentyny w ojcowie czy las na skale kmity-balice. A pod koniec filmu pewnie skreciles w lewo i na tyniec ?
elful Napisano 27 Września 2007 Autor Napisano 27 Września 2007 Skręciłem ku Wawelowi - w prawo znaczy sie :DD -> Most Zwierzyniecki - Wawel: http://youtube.com/watch?v=MkjeDi4wUbw
bert Napisano 28 Września 2007 Napisano 28 Września 2007 ciekawe jak takie rozwiązanie sprawuje się w trudniejszym terenie np na jakiś zjazdach tzn czy potem nie trzeba zbierać z ziemi tego i owego.
rObO87 Napisano 28 Września 2007 Napisano 28 Września 2007 Możesz nakręcić filmik pt "Jak dojechać z Błoni na podjazd pod zoo" ?
elful Napisano 28 Września 2007 Autor Napisano 28 Września 2007 Jasne że mogę. Tylko nie wiem kiedy Pobawiłem się trochę google maps i skleciłem coś takiego: http://skocz.pl/krakowrowerem Wystarczy kliknąć na wybraną trasę; pojawi się dymek; w dymku link do filmiku z przejazdem ;DDDDD W sumie fajnie by było jak by każdy posłał jakiś filmik z przejazdem na youtube i potem dał linka w tym temacie :DD - można by stworzyć mapę z przejazdami krakowskich rowerzystów czy cuś :DD Spać
Kubus18 Napisano 29 Września 2007 Napisano 29 Września 2007 Elful lepiej nagraj filmik jak trafic spod zoo na niebieski szlak rowerowy w strone kopca(chodzi o zjazd z zoo) . Juz nieraz ludzie mi sie pytali jak na niego trafic przez tragiczne oznakowanie...a jak wiemy niebieski szlak ma fajny i stromy zjazd a nastepnie podjazd dlatego wszystkich tam ciagnie...choc juz dwa razy napotkalem korek bo maz wzial zone na rower i jak zobaczyla zjazd to albo zjazd na dupie albo powrot.. Pozdrawiam Albo jak trafic z centrum Kobylan do doliny Kobylanskiej To tez jest niezla sztuka...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.