Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no chyba że. ale ogólnie śliczny, zwłaszcza w porównaniu do tego co było. ;) oponki bardzo ładne, co to? Mi kiedyś strasznie wpadły w oko zwijane Hutchinsony w barwach Discovery.

dsc07311a.jpg

Napisano

Kry0 -strasznie mily dla oka.

Adaasko -Wiem ze glownym zalozeniem projeku byla jak najmniejsza waga ale moim skromnym zdaniem kola strasznie nie pasuja do nowoczesnego wygladu roweru. Z checia zobaczylbym to polaczenie + jakies np. shamal'e :D

Napisano

Tak, u mnie obie opony to Kendy i rzeczywiście, na przód daje radę ale tylna opona to już trzecia aktualnie leci ;p Tylko mam problem z dostaniem innej białej opony więc płacę i jeżdżę aż pany nie złapię z przetarcia opony ;)

EDIT: No i rzeczywiście, wciśnięcie tej opony na obręcz jest nie lada wyczynem ;D

Napisano

hah chłopaki najprostszy sposób - LUDWIK lub jakiś inny płyn do mycia naczyń, sprawdza się idealnie. Ja mam obręcz z którą przy każdej oponie mam problemy. Wystarczy posmarować rant obręczy ludwikiem i palcami wchodzi :D

Napisano

No przecież nie wali się go tam na litry i nie po całej długości. Ja daje trochę na palca i przesmarowuje bieżnię hamulca. Więc na logikę miejsce w którym opona styka się z obręczą po założeniu nie jest od tego mokra. Kontakt ma z tym wewnętrzna części opony i zewnętrzna obręczy.

Napisano

u mnie są pro3ki - a ta rama nie jest docelowa.

koła miały być jakies modern - ale trafiły się takie, spodobało mi sie to, ze to bardzo dobra obrecz i postanowilem ze fajnie bylo by miec dwa kola na tej samej rawce

Napisano

Jak się nie przesuwa to spoko. U mnie bez żadnego smarowania, a ostatnio już się lekko wentyl przekrzywił.

Dobrym zastępstwem ludwika może być lakier do włosów. Ja używałem do nakładania gripów. Wślizgują się elegancko a po kilkunastu sekundach są przyklejone na stałe :) Potem żeby je zdjąć, musiałem moczyć długą cienką blaszkę w mydle i wsadzać pod uchwyt. Przejechałem tek dookoła i zszedł bez oporów.

Napisano

No ja tak mam na przedniej obręczy więc nie powiem czy się nie ślizga ale uważam że nie powinno, bo jak pisałem powierzchnia styku opony z obręczą nie ma styku z płynem. Ja spróbowałem tego sposobu jak już nie wiedziałem co robić, albo łamałem łyżki albo przycinałem nimi dętki, aż w końcu w rowerowym mi o tym powiedziano. Wtedy to już bez łyżek weszło i nawet większego wysiłku.

Napisano

spoko spoko :)

Jeszcze taka ciekawostka:

6935584636_87f345a3f9_b.jpg

Nie jest to mistrzostwo świata, ale myślę że coś godne pokazania.

Rzadko się zdarzają polerowane elementy z oryginalnym logo. Jak na razie widziałem tylko stery które polerował Adaasko. Najciekawsze że jego logo na koniec było czarne a moje jest w kolorze anody.

Torowe miche to popularne piasty w naszym kraju, nie wszystkie muszą być takie same.

Inne zdjęcia w linku poniżej.

Napisano

Nie mowie o polerce. Bardziej chodzilo mi o pokazanie zachowanego logo.

A kola znam, kseru na nich jezdzi, i z przodu tez ma niska campe, ale troche inna.

Anoda na miche mocna -fakt, trudno zlazi, ale jeszcze bardziej pancerna byla anoda w starych obreczach mavic gp4 i ambrosio montreal. Szlo to tak wolno, musialem robic dwa podejscia w dwa dni i to uzywajac wrzatku. A potem meczarnia papierem sciernym miedzy kapslami.

Napisano

a czym zdejmowałeś anodę z obręczy, kret? Nie ma obawy, że się dostanie gdzieś do wewnątrz, nigdy nie zostanie wypłukany i będzie penetrował aluminium aż przejdzie na wylot? :D

Napisano

Niech się przeżerają, schudną chociaż :P

Nie no, obręcze kąpałem w krecie. A po kąpieli każdy element porządnie płuczę pod bieżącą wodą, więc co było w środku to się wypłukało. A nawet gdyby coś kreta zostało to nie ma opcji żeby tak się wżarł bo on nie działa bez przerwy.

Napisano

Rok jazdy. Satysfakcja i skladanie drugiego kompletu. Przez rok jazdy praktycznie codziennie, pasta przetarte byly moze z 5razy i raz delikatnym papierem. Nawet gdybym pol roku ich nie czyscil pasta to i tak wygladaja o niebo lepiej niz zwykle anodowane. No chyba ze ktos ma na celu rower tylko na anodowanych czesciach bez polysku.

Polecam.

Adaasko rzeczywiscie, tam byla czarna anoda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...