smurv Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 smurv o gościu!.. [...] Adaasko to jest model strikte "pokazowy" by kazdy mogł zobaczyć jakie są możliwości i co jestem w stanie zrobić [a można prawie wszystko ] gripy i paski do pedałow leża gotowe ale było słabe światło wiec zdjecia nie wyszły dzisiaj jeszcze wrzuce cały komplet + kolejnego rollsa, a przyszly tydzień to concor + rolls jak bedzie czas edit: z racji że moja praca to 8-10h przy komputerze to jest to forma odstresowania się i zrobienia jakiegoś handmade a jak na tym zarobie 2 grosze też będzie okej
Adaasko Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 aj, szkoda że nie masz fajnych fot tego siodla w jakims fajnym rowerze... jak trwałosc tych wybitych wzorkow, wiadomo, jeździ sie po tym dupskiem, nie zahacza się? gripy o ktorych ja myślę, to chyba cos innego, chodzi mi o takie "szyte na miarę' oraz z tego co wiem, do tego potrzebny jest juz element, nawijają to na bawelnianą tasmę, czy cos... jesteś w stanie zrobić takie czary? NAPRAWDE SZACUNEK, wg mnie takie prof obszywanie, tapicerstwo to wielka sztuka - jesli można spytać - jesteś samouk? DAWAJ FOTKI TYCH ROWEROWYCH DZIEŁ! na pewno WSZYSCY CHETNIE OBEJRZĄ! PS. takie rzeczy jak profi obszycie (wsumie obklejenie, nici tam nie ma) nowego superlekkiego siodla - SLR'a - też wykonujesz? masz jakiś dostep do sensownych mocnych cienkich skorek ? jaki mniejwiecej koszt?
smurv Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 trwałość.. ciężko powiedzieć tak naprawdę bo to prototyp ale jest druga osoba na świecie o której wiem co robi podobne rzeczy a ja się na niej wzoruje, ale z tego co wiem on z sukcesem produkuje dziurkowane "produkty" gripy leża gotowe w domy zrobione właśnie na wymiar z tym ze dopasowane do siodła czyli przeszycia i dziurkowania, to samo tyczy się pasków jeśli chodzi o sam produkt jest to jeszcze stan przed konserwacja, po konserwacji i użytkowaniu nie powinno być problemu z dziurami tak jestem samoukiem, a sprzętu trochę kupiłem i skór, powiem więcej jest tego cala podwójna skrzynia puki co mam na swoim koncie 3x rolls a na polce leżą kolejne 3 + 2 concory , a można zrobić wszystko generalnie kwestia wykrojów i konstrukcji samego siodła, wiec SLR'a też dało by się zrobić cena... hmm to raczej newralgiczny/zapalny punkt bo robie to tak naprawde z myslą o UE...orientacyjna cena za komplet [siodlo + paski + grip] powinna być równa podwojnej cennie za nowe siodło
bonton Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 gripy o ktorych ja myślę, to chyba cos innego, chodzi mi o takie "szyte na miarę' ja zamawiałem u kaletnika. 2 prostokąty z dziurkami. 40zł. miękka kozia skóra ładnie się układa na krzywiznach:
newman88 Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 ja zamawiałem u kaletnika. 2 prostokąty z dziurkami. 40zł. miękka kozia skóra ładnie się układa na krzywiznach: @bonton: co to za kiera?
KubaRozpruwacz Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 UCI illegal, szacun:) Jak wyszło z łańcuchem?
Adaasko Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 pod UCI wyszlo w ostatniej chwili, nie wiedzialem jak liczyć szprychy, wychodziło mi 1400-20 gram, a jest 1320 bodajże. miłe haki... smiesznie, zalozyłem z półogniwem - i jest idealnie, ale pewnie zaraz sie rozciągnie, wtedy bede kminił
Nrv Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Składanie OK, rozpoczęte Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem przez weekend będziemy po robocie
ivosmo Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Waga spoko, wiem, że był to główny cel. Sam chętnie bym miał rower poniżej 7 kg Ale stricte wizualnie to jednak nadal wolę cienkie metalowe rurki.
marian600 Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Co to za piasta z tyłu? Bo coś widzę, że zębatka ma otwory, no i niezłe koło, sam zaplatałeś? Jedyne co zaburza to oversize i cieniutkie bycze rogi.
travisb Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem przez weekend będziemy po robocie Do roboty to jest koń i kobieta Szanujący sie mężczyzna pracuje, tym bardziej jeśli chodzi o pracę związaną z pasją. cienkie metalowe rurki. Aluminium to też metal. Miałeś na myśli stalowe rurki może ... ?
ivosmo Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Jasne....durny jestem jak but - jedno myślę, drugie piszę
piotreeek Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 czy dobrze widzę tam z tyłu zaplot tzw "torowy", czyli krzyżowo-radialny?
OLYON Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Co to za piasta z tyłu? Bo coś widzę, że zębatka ma otwory, no i niezłe koło, sam zaplatałeś? Jedyne co zaburza to oversize i cieniutkie bycze rogi. miche primato
Adaasko Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 elberet jak to dziury w ramie, gwiżdzą jak źle zawieje, pozatym nic im nie dolega:) marian600 piasta to jak wspomniał ktoś niżej - miche primato, co do wyglądu - to nie jest ostateczna wersja, uważam że odpowiednie kapcie odmienią oblicze mojego pomyka:) travisb - słusznie prawisz piotreek bardzo dobrze widzisz - tym czasowo mam jeszcze 5 szprych niecieniowanych, kolega sie walnął przy zamawianiu, haha:) OLYON tak jak mówisz
madmanpl Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 Adaasko - Taki zaplot nie wpływa negatywnie na wytrzymałość tylnego koła podczas używania go do jazdy po ulicy ? Miałeś przyjemność udeżyć tym kołem w jakiś krawężnik czy cuś ??
marian600 Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 Było już kiedyś na forum o tym zaplocie i gość jeździł rok bez centrowania.
Adaasko Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 madmanpl fakt faktem, że to nie są moje koła od uderzania w krawężnik, raczej jeżdze ostrożnie i raczej dbam o sprzet, zaplot widzialem na fotkach wiele razy, więc pewnie się spisuje. oprocz tego chyba stosowany na torze, wiec fajnie przenosi ciąganie przez napęd w przód i tył, no i wygląda pieknie, od non-drive-side wysoki kołnierz + słońce... ah:)
KubaRozpruwacz Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 Fabryczne koła też się robi w ten sposób, na mniejszej ilości szprych, także raczej jest to sprawdzony zaplot.
scyzor00 Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 Piekny rowerek Adasko Jak rozwiázales problem z naciagiem lancucha?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.