mrrurek Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 Nie nie Ramę dostałem okazyjnie od kumpla za stówke i jak tak na nią patrze to chyba wszystkie miejsca gdzie mogła puścić na mufach już kiedyś puściły ale ktoś to całkiem solidnie ogarnął i teraz po jakichś 500 km nie zauważyłem żadnych luzów :] jeżeli to miałoby być tą zła wiadomością
Hablababla15 Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 Miałem tak samo łączonego cadexa ale w kombinacji carbon/alu mufy. Po miesiącu był jego koniec ale na szczęście cofnęli mi kasę bo to był sklep.
Adaasko Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 mariano spoko, moge ci poczytac alu alan fajny - chociaz alu i mufki wiadomo ze to kiepskie połaczenie, ale jest zwarty i nieźle wygląda, chociaz korba gryzie.
krzych0 Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 Ciężko w to uwierzyć ale rower znalazł się na facebooku. Wpisałem w googlach "Peugeot Aspin" i w okolicach połowy strony ukazał się link do oferty sprzedaży na facebooku przez sklep na Pradze. A później to wiadomo, wizyta policji w tym sklepie i odzyskanie roweru. Okazało się, że sklep odkupił go od złodzieja, który zgodził się na spisanie umowy i przedstawił swój dowód. Mam nadzieję, że już go dorwali, może znajdzie się więcej ostatnio skradzionego sprzętu. Fizycznie roweru jeszcze nie mam, na razie został na komendzie. Swoją drogą, okazało się, że jest sporo więcej wart niż przypuszczałem. Ogólnie to miałem kupę szczęścia, chyba muszę puścić jakiegoś totolotka, może się jeszcze nie wyczerpało
Varg Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 grzegoooooooooooooooooooooooooosz! Zaebiscie wyszedł Romek! Taki ghetto z deczka , ale czysto schludnie , zwarcie i lekko! Daj mu siodełko concor i bym go kochał! kams approved.
Adaasko Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 FAAAK ZAJEKOCUR ROMET!!!! prawie jak naprawde fajne zgranie klasyki, ulicznika + troche "stealth style'u" w przednim kole, naprawde taki w teorii bez ładu, w praktyce KLASA. PS. ciekawa sprawa z tym peżotem! dobrze że sie znalazł, pilnuj dziada:)
1000archaniolow Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 bardzo ładny romet. i kolor spoko. zrobiłbyś zblizenie na koronę widelca, jak tam się ma opona do góry widelca? ps. znam wlasciciela od tego cannondale, prawie te koła kupiłem od niego. jaki ten swiat maly:)
Hablababla15 Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 uhuhu jak mi się podobają takie rowerki :3 propsy grzegorz, bo wygląda świetnie. KrzychO całkiem fajna akcja, a jednak ten face to nie takie zło ! Choć teraz już zaczynam się coraz bardziej bać o swój rower. Dobrze, że nie ma przerzutek, hamulców może stwierdzą że jakichś złom i nie ruszą hah:D
Adaasko Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 1000archaniolow - no naprawde mały, bo wpisałem w google cannondale track i znalazłem praktycznie losowo ten sprzęt:) ja myślę ze jakby temu rometowi zrobić porzadną sesje, wyglądal by jeszcze ciekawiej, troche mozna by polskości w swiat puścic chociaz zmienił bym siodło, albo w klasyka, jakis concor jak mówił kams - dobrze by sie paslo, albo coś na styl SLRa itp. no zmienił bym śrubę sześciokatną z tanio wyglądającą plastikową zaślepka na śrube na imbusa ósemke - WYGLĄDAŁO BY TO 100X lepiej. chyba ze masz nakrętke, ale nie sadze.
ivosmo Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Te rometowskie ramy są cudne. Ten nie jest wyjątkiem.
SixFeetDeep Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Romet pieeeeeeeekny! Dalbym tylko wiekszy blat. Co to za kiera?
pika Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 A oto mój rower Cycles Gitane Vuelta '82 (wybaczcie, że jakość fotek jest bez szału, ale telefonem na szybko trzaskałem). Za niedługo pozbędę się małego blatu z przodu (albo wymienię oba i wrzucę jakiś 46) i będzie lepiej wyglądał W wersji jesienno-zimowej: W wersji wiosenno-letniej: A tu rama, przeznaczona na polo i do śmigania w przyszłą zimę. Chłop, który mi ją oddawał mówił, że to jakiś Romet, prawdopodobnie Jaguar, możliwe? I jeszcze Romet Sport. Zostanie jako szosa dla mej lubej:
grzegosz Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 Dzięki za dobre słowa, miło to czytać w sumie po zmianie ramy samo wszystko zaczęło wyglądać. 1000archaniołów, zdjęcia nie mam, ale miejsca jest całkiem sporo, na pewno nie na żyletkę przy oponie 23c ok 0.5cm w każdą stronę jest. Adaśko, o której śrubie mowa? Jeśli o korbę, chciałem zapolować na te oryginalne z 600 Ultegry, przy których nie potrzeba ściągacza, ale to raczej trudne do zdobycia. przemyślę Twój pomysł. SixFeetDeep, kiera to Csepel Pista. pika, wreszcie ktoś z białegostoku, jakoś nie widać na ulicach ostrych!
sdamistach Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 pika, wreszcie ktoś z białegostoku, jakoś nie widać na ulicach ostrych! no nie gadaj ze siedem można znaleźć w sezonie i grzegosz zapraszamy na polo (szczegóły na rowerowym b-toku)
bonton Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 mój nowy nabytek. za 60 złych torowy blat shimano dura ace track, co prawda bez znaczka njs, ale moja korba fc-7500 kompletna (wcześniej hulał blat campy pista).
Adaasko Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 grzegosz tak, normalne śruby boczne korby. Wrzuć imbusowe - jak chcesz jeszcze klasyczniej, to zdejmij plastikowe krażki - wygląda to lepiej w starych rowerach, ot taki mały trick
grzegosz Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 a Ty kiedy pokarzesz swojego sprzęta? chyba wiele Ci nie zostało do końca...
bonton Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 ja potrzebuje blatu 46 do jeżdzenia jak pasuje ci bcd 151 to możemy się dogadać, bo ta campa ma właśnie 46.
Varg Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 szieeeeeet 144. choć chyba gdzies mam ramie pod 151
smurv Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 mała zajawka tego co się u mnie robi , więc jeśli macie jakieś nietypowe zachcianki i stare siodła do odświeżenia piszcie
Adaasko Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 smurv o gościu!.. pomysł siodło sie może podobac (do odpowiedniego roweru - do mnie trafia!) lub nie, ale wykonanie, i sama sztuka... SZACUNEK! - to częśc jakiegos całego roweru? pochwal sie! gripy ze skórki jestes w stanie zrobic? w sensie cienka skora i jedno ladne przeszycie? grzegosz wszystko wskazuje na to ze jutro.. tj. dziś
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.