Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Patent fajny, ale dodałbym ze dwie śrubki na hak. Jedna opierająca się o dolną rurkę tylnego trójkąta, druga o tył haka. Nie byłoby szans na obrót i wytrzymałoby pewnie więcej niż kilka miesięcy.

Napisano

A czy ja napisałem że po kilku miesiącach to puściło ? Nic się z tym nie działo, a te kilka miesięcy wzięło się z tego że odkupiłem od niego ramę. Teraz on stosuje swoje w innej i też nie ma problemu.

Napisano

Jeżdżę i sprawdzam : ) Byłem już na kilku krótkich wypadach, starałem się robić jak najmocniejsze zrywy przy przyśpieszaniu, dużo skidów i póki co działa :)

Napisano

ja również wolal bym dać tam po dwie sruby, ogolnie w technice raczej nie spotyka sie takie sposobu łaczenia elementów narazonych na taki siły, nawet dac dwie mniejsze

Napisano

też uważam że warto byłoby coś takiego zrobić ale w tej chwili musiałbym wykonać nowe haki, a na razie nie mam możliwości aby to zrobić. Jeśli w tej chwili zacznie się coś dziać to na pewno o tym pomyślę choć wiadomo że lepiej zapobiegać temu aby coś się stało niż czekać aż się coś rozsypie

Napisano

mysle że bez szału, albo haki z jakiejs starej ramy wyciąć, albo blaszka, wycinasz kształt, robisz dziure 10mm i docinasz dwa cięcia do dziurki i masz haki, szlifowanie itd i mamy haka:) sam bede myslal o tym jak moj pomysl sie nie powiedzie

Napisano

Też tak myślałem że to nie problem ale wykonanie jednak zajmuje trochę czasu :) A przynajmniej nie jest to najłatwiejsze i nie zrobisz tego w godzinę. Póki co to jest się trzyma i działa, zobaczymy co potem :)

Napisano

Witam.

A oto moja pierwsza ostra maszynka. choć nie do końca można powiedzieć że to ostre. Ostre bo ma ostre koło ale geo to już zupełnie inna bajka- z jakiejś starej "ukrainy". Cenowo wyszło jak do tej pory 65 zł ale ciągle walczę o udoskonalenia. Niestety... mam to co mam ale nie jestem z tego zadowolony. :-/

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=107655809365900&set=a.107655726032575.8890.100003644443546&type=1&theater

Napisano

mam to co mam ale nie jestem z tego zadowolony. :-/

Jak każdy tutaj:)

Mostek mię drażni. Może jakiś klasik wyglądał by lepiej?

Napisano

ludzie, przecież takie kierownice można zmieścić do mostka 25.4. Trochę się trzeba powysilać, ale da radę i będzie działało...

Napisano

bo trzeba mostek rozgiąć czymś, a nie przepychać na siłę. Mi się udało w ten sposób całkiem sprawnie wyjąć raz kierownicę, bez rysowania.

Napisano

No. Albo pilnikiem się pobawić, albo wbić jakiegoś klina i lekko rozgiąć.

Mówimy o 0,4 czy 0,6mm -to bardzo malutko.

Skręcisz go bez problemu, no chyba że za bardzo rozegniesz i połamiesz, to wtedy nie skręcisz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...