magik2208 Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 Ile ważysz, że na takie kółko sobie pozwoliłeś i to jeszcze w ostrym?
piotreeek Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 ważę 87. nie mam żadnych problemów z tym kołem. A co do siodła, to po prostu rama jest dośc długa i niewygodnie mi sie jeździ tak wyciągniętym. Ogólnie to cały czas szukam jakiegoś krótkiego mostka, ale po taniości (bo mało kasy obecnie), Kiedyś nawet pisałem na K/S, ale nikt sie nie odezwał.
Hablababla15 Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 mam itm bardzo krótkiego, 50mm ale jest pod kiere 25.4
magik2208 Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 również mam itm, ale 60mm, też pod 25,4. a koło - ja się bałem 16 szprych przy 72kg i wylądowały 24 szprychy, 16 przy mojej masie nie jest zbytnio zalecane na szose, nie mówiąc o ostrym.
Krusto Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 a jaka jest roznica miedzy przednim kolem w rowerze szosowym a tym z napedem ostrokolowym, ze sie tak zapytam?
marianoitaliano Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 No wlasnie. Wedlug mnie, wieksze sily dzialaja na przednie kolo w szosowce z hamulcem przy hamowaniu, na ostrym bez hamulca nie ma takich wielkich sil. No chyba ze jest hamulec, to wtedy tak samo jak w szosie.
magik2208 Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 a jaka jest roznica miedzy przednim kolem w rowerze szosowym a tym z napedem ostrokolowym, ze sie tak zapytam? A zjezdzasz ze schodow, jezdzisz po rynkowym bruku czy zeskakujesz chocby z kraweznikow na szosie? Szosa raczej nie jest do tego...
piotreeek Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 A zjezdzasz ze schodow, jezdzisz po rynkowym bruku czy zeskakujesz chocby z kraweznikow na szosie? Szosa raczej nie jest do tego... na ostrym też nie jeżdzę po schodach
Kry0 Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Mały update, bo tu się pokazuje, a nie fika kozły na schodach. (ja zjeżdżam dupą po poręczy)
KMiklas Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Można pokazać starą szoskę czy zjecie? zajawka: http://img6.imagebanana.com/img/25690dmp/DSCF1825.JPG
Tad3k Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 No już nie róbcie z siebie takich delikatnych POKAZYWAĆ co tam macie
KMiklas Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Do kupienia owijka i porządne koszyki na bidon. Do poprawy długość pancerzy i łańcucha. Jak się tym zajmę to postaram się o lepszą fotkę.
mateuszo Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 rama tenfour torro s(TEN ORYGINALNYYYYYY) koło przod campagnolo zonda 20h/vittoria zaffiro koło tył campagnolo atlanta96/ dia compe gran compe fixed/vittoria zaffiro widelec kestrel carbon stery fsa orbit mx mostek złom/kiera gripy noname korba sugino messenger/ polski blat quotes-customs w fazie testu/ time alium/ kmc siodełko san marco
Tad3k Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 KMiklas, bardzo ładny rowerek, tylko jest mały problem... To nie jest ostre koło, ani SS!!!
gombrowitch Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 od wczoraj jeżdżę na takim ostrzaku, chciałem składać coś na bazie dostępnych setów csepel, ale trafiła się okazja Bardzo ładny rower.
magik2208 Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Przeczytaj jeszcze raz... Przecież pisał czy się nie obrazimy jak pokaże swoją szoskę
elberet Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 ta czarna szosa jest straszna. współczesna keira, jakaś rzeźba w gównie przy mostku, brak owijki, manetki na górnej rurze, za długie pancerze zamocowane do ramy na rzemienie... dramat a tenfour nawet sympatycznie wygląda.blaty będą na 144mm?
mateuszo Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 nie mam pojecia czy te blaty beda 144bcd, ja mam 130, ale jeszcze dluga droga zanim wejda do sprzedazy na dobre
Tad3k Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Przeczytaj jeszcze raz... Przecież pisał czy się nie obrazimy jak pokaże swoją szoskę Wiesz niektórzy i na ostre mówią szosa, więc myślałem, że właśnie o taką szosę mu chodzi
KMiklas Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 KMiklas, bardzo ładny rowerek, tylko jest mały problem... To nie jest ostre koło, ani SS!!! No przecież napisałem że szoska. @elberet Do kupienia owijka (..) Do poprawy długość pancerzy Manetki są w wygodnym dla mnie miejscu. A rzemienie? Nie wiem w czym problem.
KMiklas Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 nie masz przelotek przy ramie? Niestety, jest łysa jak kolano. Poza tym wiem o niej tylko tyle, że jest ze stali hi-ten i jest produkcji niemieckiej.
Tad3k Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Fuuuu niemiec! Sporo nie ma przelotek, to czemu nie zrobisz z niej ostrzaka
KMiklas Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Fuuuu niemiec! Sporo nie ma przelotek, to czemu nie zrobisz z niej ostrzaka Bo mi brakuje biegów (zwłaszcza na podjazdach). Jeszcze nie ta kondycja
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.