Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

podchodząc czysto estetycznie (żeby nie było że prowokacje wzniecam)

ładniej by jednak wyglądał bez hamulców (czyli bez niebieskich linek i całej reszty która się z hamplami wiąże ) no i innym siodełkiem..

pomijając powyższe, bardzo ładny!

Napisano

Według mnie hample tutaj są ok, np. przy pseudo torówkach itp. nie wygląda to fajnie, a siodło jednak wolałbym takie niż jakiegoś wielkiego rollsa czy coś takiego.

Napisano

Mój huragan już tu kiedyś był, ale w trochę innej formie. Zdjęcia z kiku miesięcy temu i świeże. Blat zmieniłem z 52 na 42 zeby sie nie zabic. Troche szkoda, ze klasycznych kółek nie ma, ale póki co mi odpowiadają.

1huragantheoldest.jpg

bikesss.jpg

Napisano

to koło gipiemme?

Nie lepiej było zainwestować w jakąś używkę? za 40zł więcej miałem cosmosa, lekko, sztywno, maszyna, no i mavic.... Da się tanio, nie stać nas na tanie rzeczy :)

Napisano

czemu ta owijka wygląda jak posmarowana pastą albo pomalowana bezbarwnym? No i jak dla mnie ta klamka to pomyłka ;) ale nie mój rower, więc miłego jeżdżenia.

Napisano

Bawełniana owijka pomaziana szelakiem. Spoko rozumiem, że nie wszystkim się będzie podobać :P Za klamkę już kiedyś bęcki zebrałem....mnie nie przeszkadza w sumie.

Napisano

Jest "period correct" poza tym za######iście uodparnia owijkę na oddziaływanie wilgoci/potu. I jest całkiem wygodne, ewentualnie wszystkie niewygody niwelując rękawiczki rowerowe.

Napisano

Pokażę mojego szczura do jazdy po mieście.

Przez kilka miesięcy miał krótki mostek i wąskiego risera, w końcu doczekał się "torowego" baranka.

Rower kolorystycznie przypadkowy, jak coś co mnie interesowało mogłem kupić taniej to kupowałem. Jak będą wszystkie potrzebne części i zapas sianka to rama, widelec i mostek idą do chromowania i lakierowania (rama). Będzie konsekwentna klasyczna torówka na wyłącznie europejskich częściach, ale to jeszcze trochę :P

(PRZEDNIE KOŁO JEST NA HANDEL!)

superrrz.jpg

superr4hh.jpg

superty.jpg

supersuper.jpg

Aktualne zdjęcia roweru są w tym temacie:

[tor] Betonowy Velodrome Wrocław - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa - strona 3

Napisano

Dla mnie hit. Poważnie.

Ja bym na twoim miejscu zostawił te naklejki i ten mostek i niczego nie malował.

Napisano

Piękny, wyczytałem, że 260km w 3 dni? Na ostrym wykręciłem 250 w 2 dni! :D ale patrząc na twoje siodło to pewnie troche z nim był problem?

Co to za rama? ile złociszczy dałeś?

Jak z baranem? bo pewnie bokiem nie chwycisz?

Napisano

Tak, mostek zagranico kupiony, wylicytowałem na ebaju, szedł do mnie z wielkiej brytanii.

260km w trzy dni, nie mówię że to mistrzostwo świata. Po prostu nigdy nie miałem okazji przejechać więcej. Gdyby był czas i motywacja to spokojnie mógłbym podjąć jakieś ciekawe wyzwanie. Ale bardziej jara mnie robienie czasów tak maks do 50km niż kręcić wolniej i kilka godzin, ten rower ma trochę inne przeznaczenie.

Dlaczego problem z siodłem?

Rama to romet super. Ale nie ten "popularny" niebieski z naklejkami tylko starszy bardzo rzadki model całkiem inny. Ma inną geometrię, inne mufy, mufę suportową cinelli milano z włoskim gwintem, rurki columbus SL, włoski chromowany widelec, taki sam jak np w colnago super pista. Oryginalnie rama podobno była malowana na czerwono, podobno -bo chyba nie zachowała się żadna oryginalnie pomalowana, i miała napisy namalowane od szablonów a nie naklejki.

Dałem za nią trochę ponad 500zł w zestawie ze sterami suportem i sztycą. A identyczną ramę tylko w mniejszym rozmiarze kaemes sprzedał kilka miesięcy wcześniej za 1300zł :)

Baranek spoko, bokiem da się chwycić o ile masz na myśli to samo co ja. Ale nie jeżdżę za często w tym chwycie bo nie jest najwygodniejszy. Ogólnie mi nadgarstki strasznie drętwieją na dłuższych dystansach.

Napisano

No ja wlasnie glownie jezdze na bocznych wyciagnietych chwytach poza miastem, a w miescie na gornych i bocznych, jest pewniejsza, bardziej wyprostowana pozycja - mam odwroconego i ucietego baranka.

Bardzo ciekawa ramka, ja za swojego szosowego seta na columbusie dalem 300 zlociszczy, a z nowa wypasna rama chyba poczekam jeszcze az minie moda na fixa, moze tez wtedy uda sie dostac takiego rarytasa za taka kase :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...