Konik Napisano 6 Lipca 2010 Napisano 6 Lipca 2010 Przepraszam Cie bardzo ale nie uważam, że w zwrocie "potrzebuje informacji" było coś złego a już na pewno nie świadczy to mojej nonszalancji czy braku wychowania. Zaczynanie postów na forum od "Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem nowy na tym forum ...itd" wydaje mi sie lekko infantylne i w gruncie rzeczy zbędne. Na forum są zazwyczaj inne wątki gdzie możemy się przywitać. Nie podobał mi się styl odpowiedzi emulova więc ją skomwentowałem. Nic nie wniósł do tematu i nie udzielił odpowiedzi na pytanie, pomijajać fakt, że ktoś wcześniej już na nie odpowiedział. Jeżeli miał bym pisać tego typu komentarze to wolałbym zachować je dla siebie. Przeczytałem już wcześniej na forum i po za nim, wątki na temat piast Miche i nie rozwiały one moich wątpliwości, więc poprosiłem o pomoc. Nie miałem na celu wywoływac zamieszania ani nikogo obrażać. Peace Ok, konflikt zażegnany. Peace
Varg Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Drogi kolego , zębatke DA jak najbardziej , kontry już nie. z kontr masz wybór -miche -campa
elberet Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 dziubaski mam taki problem, mało ostrokołowy, ale zawsze http://velobase.com/ViewSingleComponent.aspx?ID=807A21C5-EF3B-42A4-8055-AE7AEA55719F&Enum=110&AbsPos=0 taką piastę na tył mam w singlu i pokrzywiłem ośkę. zwykła za 7 przysłowiowych złotych podejdzie czy musi być inna ponieważ są tam maszynówki?
elberet Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 okej.czyli co? bez bicia przyznam - nigdy nie dłubałem się w piastach i nie wiem.
lajtspid Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 Może stary i ślepy jestem ale ośka z powyższego schematu ani trochę nie przypomina mi zwykłej "za 7 przysłowiowych złotych". Chyba pozostaje prostowanie tej pogiętej, dorabianie zamiennika, albo szukanie oryginału poza granicami kraju (pewnie graniczące z cudem).
elberet Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 idź do tokarza, niech ci wstawi tulejkę za 20 złotych.
Varg Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 nie wiem oco Ci chodzi , niewyraźnie piszez może masz sTulejke
Konik Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 nie wiem oco Ci chodzi , niewyraźnie piszez może masz sTulejke http://tinyurl.com/36tb5qc
Varg Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 dzieki konik , ale nadal jestem zdania ze beret ma stulejke i zgiał przez to ośke . tulejka or die
elberet Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 oj bo jak będziesz kucać do miecza to owinie ci się wokół szyi, zawiąże na supełek i udusi, uważaj. w każdym razie i tak niedługo będę musiał zmienić to kółko, bo obręcz też już dogorywa.
Varg Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 dlatego żądna tulejka tylko piasta na półkę i wtedy bedziesz mógł kucać do pi...asty
elberet Napisano 10 Lipca 2010 Napisano 10 Lipca 2010 to ma ktoś coś fajnego niskiego na tył pod wolnobieg za nieduże pieniądze?
lajtspid Napisano 10 Lipca 2010 Napisano 10 Lipca 2010 piasta na półkę Ja to się zastanawiam czemu ta piasta od razu jako nówka nie trafiła na półkę? Przecież to unikat, wart paręset dobrych złotych. Nie wiem ile kolego elberet robisz km, ale ja nie wyobrażam sobie by do swojego singla, którym robię dobrych parę tyś rocznie, zamontować taką perełkę. Zajeździć takie coś? Profanacja!
elberet Napisano 10 Lipca 2010 Napisano 10 Lipca 2010 w tej chwili masz niedrogo na ebaju w takim razie po prostu była w rowerze kiedy go kupiłem dwa lata temu na badziewiaku. a teraz kiedy zrobiłem singla i zacząłem więcej uwagi poświęcać takim rzeczom jak napięcie łańcucha zauważyłem to. zresztą jest bez naklejki i tak.
lajtspid Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 w tej chwili masz niedrogo na ebaju w takim razie Ano jest na ebaju komplecik za 661 zł z przesyłką i sama tylna (nowszy model, nówka sztuka) za... 16 zł (ale obstawiam nagły skok ceny w ostatnich sekundach aukcji).
newman88 Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Jestem w stanie kupić sensowną obręcz w cenie 50-100pln, co radzicie? Jaki model? Szukam czegoś o klasycznym wyglądzie (srebrna, niska) Może polecicie kogoś na Allegro..?
painmaker Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 przepraszam, że odgrzebię letko stary temat ale jeśli ktoś twierdzi iż temat siodła jest mało "ostrokołowy" to pozostaje mi się tylko usmiechnąć z politowaniem, poklepać po ramieniu i przez następny rok przytaczać tę głupote. siodło w ostrym jest istotniejszym elementem niż w szosie, mtb, singlu i innych bmx-ach. ale zrozumie to ktoś kto robi na fixie więcej niż skidy po polu.... stare szerokie brooksy na sztywnym stelażu bardzo daja rade w ostrym. są wygodne i nie odparzają rowa ale wyglądają mało pro więc zapewne nikt się na nie nie zdecyduje.. http://urbanattack.org/uploads/2009/11/Sattel-Brooks-B17-Narrow_.jpg
G1b0n Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Zabrałem się ostatnio za budowę własnego OSTREGO. I napotkałem problem. Zanim kupiłem nową korbę poszedłem do serwisu (renomowany serwis). Gościu mówi, że ni ch*j nie znajdę takiej korby ani suportu. Że to stare muzealne prehistoryczne. Powiedział, że to włoski gwint i korba. I że on w tym siedzi długo jest na bieżąco i niema opcji, żebym znalazł coś takiego. Chociaż rower ma 30 lat i na korbie 0 luzu i chodzi jak marzenie. To jednak wolałbym ją wymienić, ze względu na BARDZO DUŻĄ WAGĘ. Co polecacie. Kupić jakąś nowszą włoską szosę? Mam ofertę na włoską szosę całą na osprzęcie SHIMANO 600 w cenie dogodnej ;p. Proszę pomocy. Kontakt: gg: 7784843 Za pomoc stawiam duuuże piwo ;p
atyp1 Napisano 20 Lipca 2010 Napisano 20 Lipca 2010 a nie wiecie gdzi emozna kupic podkladki pod nyple aluminiowe ? takie jakie byly dawniej fabrycznie montowane w szytkach? adam
fpierowski Napisano 20 Lipca 2010 Napisano 20 Lipca 2010 Zabrałem się ostatnio za budowę własnego OSTREGO. I napotkałem problem. Zanim kupiłem nową korbę poszedłem do serwisu (renomowany serwis). Gościu mówi, że ni ch*j nie znajdę takiej korby ani suportu. Że to stare muzealne prehistoryczne. Powiedział, że to włoski gwint i korba. I że on w tym siedzi długo jest na bieżąco i niema opcji, żebym znalazł coś takiego. Chociaż rower ma 30 lat i na korbie 0 luzu i chodzi jak marzenie. To jednak wolałbym ją wymienić, ze względu na BARDZO DUŻĄ WAGĘ. Co polecacie. Kupić jakąś nowszą włoską szosę? Mam ofertę na włoską szosę całą na osprzęcie SHIMANO 600 w cenie dogodnej ;p. Proszę pomocy. Kontakt: gg: 7784843 Za pomoc stawiam duuuże piwo ;p Jeżeli jedynym problemem jest to, że rama ma włoski gwint suportu, to nie jest to żaden problem. Chyba że o coś innego chodzi...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.