Konik Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 Ja bym wziął H Plus Son. Mają wyższy stożek, i nie mają szlifu na hamulce, wyglądają zabójczo.
fpierowski Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 Też szukam jakichś dobrych obręczy (lekkie, trwałe i z w miarę wysokim stożkiem;)) i trafiłem na coś takiego: http://fairwheelbikes.com/kinlin-xr300-clincher-rim-p-1216.html Nie wiem, jak się te obręcze sprawują, ale jedna waży 455 gr. (przy 30 mm. stożku), duży wybór kolorów i liczby otworów, razem z wysyłką za dwie obręcze wychodzi 170 dolarów. Nie wiem tylko, czy robią bez boku do hamowania, ale można sobie najwyżej pomalować
ptx Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 ale są droższe i cięższe. cięższe od 40 do 60 gram . amator raczej zbytnio nie odczuje tej różnicy wagowej.
Konik Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 ale są droższe i cięższe. Domyślam, się, że skoro ptx ma dylemat między tymi dwoma obręczami to akurat waga i cena nie grają wielkiej roli. @fpierowski Deep V albo CXP33 Ja sobie dzisiaj zrobiłem rozpiskę cenową mojego wymarzonego roweru. Zobaczymy czy przez wakacje uda mi się tyle zaoszczędzić.
fpierowski Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 Domyślam, się, że skoro ptx ma dylemat między tymi dwoma obręczami to akurat waga i cena nie grają wielkiej roli. @fpierowski Deep V albo CXP33 Ja sobie dzisiaj zrobiłem rozpiskę cenową mojego wymarzonego roweru. Zobaczymy czy przez wakacje uda mi się tyle zaoszczędzić. Szukam czegoś lżejszego niż deep v i z wyższym stożkiem i mniejszą liczbą otworów niż cxp33;) Na razie wymyśliłem sobie zestaw: obręcze kinlin, piasty mack superlight i jakieś cieniowane szprychy (24 tył i 20 przód) - wyjdzie poniżej 1500 zł i 1500 gr. Zastanawiałem się też nad karbonowymi obręczami, ale mam wątpliwości co do ich trwałości jeżeli chodzi o jazdę po mieście (ale z drugiej strony lekkich kół na karbonowych obręczach używa się w przełajach, chociaż z trzeciej strony te obręcze to nie no-name'y z Tajwanu, a na inne mnie nie stać). Znalazłem też torowe koła american classic 420 - ważą poniżej 1600, kosztują mniej niż 2000 i według różnych recenzji zniosą wszystko (beznadziejną mają tylko grafikę na obręczach, ale może to naklejki?). Może mavic ellipse (ale te już są "dużo" cięższe).
Varg Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 ma ktos h plus sony ? kurde chyba sie skusze w tym miesiacu na jedna a na druga w przyszlym
elberet Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 undervolcano śmiga na carbonowych campach pistach chyba. http://road.cc/content/review/9791-h-plus-son-formation-face-rim recenzja tych hplussonów.
fpierowski Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 undervolcano śmiga na carbonowych campach pistach chyba. Nie są carbonowe, to alu... Chyba że chodzi Ci o jakieś, o których nie wiem;)
elberet Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 faktycznie, ajmsory, odszczekuje. a przy takich wysokich obręczach nie ma problemu z wyntlem, żeby sobie napompować?
ptx Napisano 4 Kwietnia 2010 Napisano 4 Kwietnia 2010 Są przedłużki. ...i wentyle presta 60mm czy warto inwestować w piasty MICHE czy pozostać przy novatecu.(ewentualnie zakup miche tylko przedniej)
undervolcano Napisano 4 Kwietnia 2010 Napisano 4 Kwietnia 2010 Nie są carbonowe, to alu... Chyba że chodzi Ci o jakieś, o których nie wiem;) ale powinny być!
fpierowski Napisano 4 Kwietnia 2010 Napisano 4 Kwietnia 2010 ale powinny być! Myślisz, że carbonowe obręcze przeżyłyby jazdę po ulicach (chyba kiedyś widziałem jakieś zdjęcia Twojego roweru, z których wnoszę, że jeździsz po mieście)? Bo mam dylemat, czy inwestować w carbon... I jeszcze jedno pytanie mam - jak Ci się jeździ na szytkach? Masz z tego powodu jakieś problemy? Chyba że to nie Ty jeździsz na tych campach, więc pytanie nie byłoby do Ciebie;)
Konik Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Szukam czegoś lżejszego niż deep v i z wyższym stożkiem i mniejszą liczbą otworów niż cxp33;) Na razie wymyśliłem sobie zestaw: obręcze kinlin, piasty mack superlight i jakieś cieniowane szprychy (24 tył i 20 przód) - wyjdzie poniżej 1500 zł i 1500 gr. Zastanawiałem się też nad karbonowymi obręczami, ale mam wątpliwości co do ich trwałości jeżeli chodzi o jazdę po mieście (ale z drugiej strony lekkich kół na karbonowych obręczach używa się w przełajach, chociaż z trzeciej strony te obręcze to nie no-name'y z Tajwanu, a na inne mnie nie stać). Znalazłem też torowe koła american classic 420 - ważą poniżej 1600, kosztują mniej niż 2000 i według różnych recenzji zniosą wszystko (beznadziejną mają tylko grafikę na obręczach, ale może to naklejki?). Może mavic ellipse (ale te już są "dużo" cięższe). http://allegro.pl/item987853644_szosowe_kola_reynolds_dv_46_track_torowe.html ? Może Ci spuszczą trochę z ceną
elziomallo Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Co myślicie o używanych kierownicach? Warto na nich oszczędzać? Słyszałem, że zawodowym kolarzom zaleca się raz na rok zmienić kierownicę, dla pewności. W sumie naprawa jednego zęba wychodzi drożej niż nowa całkiem przyzwoita kiera. Szkoda tylko że nie robią teraz tak ładnych kierownic...
fpierowski Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Co myślicie o używanych kierownicach? Warto na nich oszczędzać? Słyszałem, że zawodowym kolarzom zaleca się raz na rok zmienić kierownicę, dla pewności. W sumie naprawa jednego zęba wychodzi drożej niż nowa całkiem przyzwoita kiera. Szkoda tylko że nie robią teraz tak ładnych kierownic... To zależy, o jakich kierownicach mówisz, przez kogo używanych i do czego przeznaczonych oraz co masz zamiar z nią robić Zawodowi kolarze jeżdżą "dosyć" dużo i "męczą" swój sprzęt (są nawet opinie, że od zawodowców nie warto nic kupować). Ale prawdę mówiąc nie słyszałem nigdy, żeby komuś pękła kiera od zwykłego jeżdżenia (no ale to akurat o niczym nie świadczy...). Ja sam jeździłem przez długi czas po mieście na aluminiowej kierownicy sprzed około 25 lat i przestałem tylko dlatego, że sprzedałem ją komuś innemu;)
Stoofek Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 no jakbym jeździł na takich mega cieniowanych karbonowych kierownicach to też bym wymieniał (jakby mnie było stać) a ze jeżdze na szosie w której mam barana z grubego alu, a w ostrym pancernego barana ze stali to raczej trudno żeby sie coś z tym miało dziać (znaczy raczej sie nie złamie, jeżeli nie ma znaczącego uszkodzenia albo nie jest zardzewiała na wylot ) http://www.kolarstwo-szosowe.gda.pl/kier_01.jpg
undervolcano Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Myślisz, że carbonowe obręcze przeżyłyby jazdę po ulicach (chyba kiedyś widziałem jakieś zdjęcia Twojego roweru, z których wnoszę, że jeździsz po mieście)? Bo mam dylemat, czy inwestować w carbon... I jeszcze jedno pytanie mam - jak Ci się jeździ na szytkach? Masz z tego powodu jakieś problemy? Chyba że to nie Ty jeździsz na tych campach, więc pytanie nie byłoby do Ciebie;) myślę że by przeżyły i nawet myślę o takich. oczywiście nie jakieś bardzo lekkie tylko sensowne obręcze ale dlaczegobynie? nie mam problemów z szytkami, szczyt optymizmu to był gdy pojechałem do Londynu kurierować i zostawiłem oba koła na szytkach w ostrym bo stwierdziłem że to najlepsza ochrona antyprzebiciowa i byłem blisko prawdy...
fpierowski Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 myślę że by przeżyły i nawet myślę o takich. oczywiście nie jakieś bardzo lekkie tylko sensowne obręcze ale dlaczegobynie? Wydaje mi się, że ciężar nie odgrywa tu aż tak istotnej roli... Znalazłem taką stronkę http://ligerowheels.com/wheels/wheels.html - spójrz na model 3: 1200 gr., a przeznaczenie "Cyclocross/Heavy Duty". Niestety dużo zależy od firmy, a na obręcze Edge, czy Zipp mnie nie stać Z tańszego carbonu znalazłem to: http://www.cycletaiwan.com/shop/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=53 http://www.planet-x-bikes.co.uk/i/q/RIPXCAR50/planet-x-carbon-50-rim Jest jeszcze chyba dwóch sprzedających na allegro, którzy mają obręcze z Tajwanu: http://allegro.pl/item955009507_zestaw_kol_karbonowych_88mm_full_carbon_nowe.html , drugiego nie udało mi się teraz zlokalizować. Z firmowych obręczy w "przystępniejszej" cenie są też FFWD http://allegro.pl/item988360375_super_kola_ffwd_karbon_1kg_komplet.html (Antkowiak je sprzedaje) Dosyć tanie (jak na carbon;)) koła na carbonowych obręczach robi też firma pro-lite.
undervolcano Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Myślę że najlepiej będzie zadać pytanie tutaj są tam osoby które wiedzą wszystko o obręczach karbonowych skąd zamówić i jaka jest prawda o naklejce. te co podałeś są niezłe ale najlepiej pytaj tam. siedzi tam paru speców od budowy kół z karbonowych obręczy i znają katalogi firm od tajwanu po stany...
qla Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Chłopaki ja mam do was pytanie... Otóż jestem w trakcie budowy drugiego singla, który będzie bardzo budżetowy, no maks 300zł, na dojazdy do sklepu itd, żeby nie było żal jak ktoś buchnie... I mam dwa pytania: 1. rama jest z hakami zwykłymi, rozumiem, że jako napinacz, można użyć tylnej przerzutki ,ale ona ma być normalnie zamontowana? No i czy można standardowy łańcuch skrócić mocniej?Im krótszy łańcuch, tym przerzutka mocniej go napina? 2. Z drugiego( pierwszego) singla, chce zrobić ostre, ale z tyłu mam piastę deore.Wiem, że na Fixgear było kiedyś jakieś ostre z patentem, na taki motyw, może ktoś kojarzy link? Wiem, że tam chyba przez bębenek się przewiercał i w środek śrubę...ale chciałbym dobrze to zobaczyć raz jeszcze?!
Konik Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 2. Z drugiego( pierwszego) singla, chce zrobić ostre, ale z tyłu mam piastę deore.Wiem, że na Fixgear było kiedyś jakieś ostre z patentem, na taki motyw, może ktoś kojarzy link? Wiem, że tam chyba przez bębenek się przewiercał i w środek śrubę...ale chciałbym dobrze to zobaczyć raz jeszcze?! http://www.fixedgeargallery.com/articles/panula/freehub/ polecam się
KubaRozpruwacz Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Chłopaki ja mam do was pytanie... Otóż jestem w trakcie budowy drugiego singla, który będzie bardzo budżetowy, no maks 300zł, na dojazdy do sklepu itd, żeby nie było żal jak ktoś buchnie... I mam dwa pytania: 1. rama jest z hakami zwykłymi, rozumiem, że jako napinacz, można użyć tylnej przerzutki ,ale ona ma być normalnie zamontowana? No i czy można standardowy łańcuch skrócić mocniej?Im krótszy łańcuch, tym przerzutka mocniej go napina? Odpowiedz na wszystkie pytania brzmi "tak". Dodatkowo mozna przerzutke przymocowac czyms do tylnego trojkata (zeby nie tlukla o rame), chyba ze nie bedziesz na nim np. skakal z kraweznikow. No i oczywiscie przerzutka zablokowana na tym jednym przelozeniu srubkami do regulacji maksymalnego wychylenia wozka (kluczowe znaczenie ma tutaj srubka oznaczona przewaznie jako "H").
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.