Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy ktos wie czy Holdfast straps sa ok bezbieczne i ewentualnie gdzie w polsce mozna je kupic i co wygrywa VS noski. ?

Napisano

czy ktos wie czy Holdfast straps sa ok bezbieczne i ewentualnie gdzie w polsce mozna je kupic i co wygrywa VS noski. ?

Są bezpieczne mogę potwierdzić. dużo lepsze niż noski wg mnie; nie pękają; nie mają głupiego dzwieku gdy szurasz po ziemi i wygladaja ładnie.

painmaker stary spdowiec twierdzi że rozwiązanie lepsze niz spd.

Posiadam (jak dużo osób w poznaniu) od MonkeyBags - nr gg na priv moge dac (cena ok. 30zł)

są tez w fixie.pl veganskie

Napisano

Gurek, wrzuć tu zdjęcia tych strapsów jak możesz.

A z innej beczki (jeżeli ktoś o to pytał to sorry, ale jakoś sobie nie przypominam)

czy ktoś jeździ na tym komplecie od Olsha?

http://www.sklep.olsh.pl/product_info.php?cPath=81&products_id=514

Bo mój komplecik to rzecz dosyć ciężka (jedna obręcz to jakieś 700-800g), pomyślałem, żeby na te się przerzucić.

Może ktoś na nich jeździ(ł) i jest w stanie się wypowiedzieć? :voodoo:

Napisano

Są bezpieczne mogę potwierdzić. dużo lepsze niż noski wg mnie; nie pękają; nie mają głupiego dzwieku gdy szurasz po ziemi i wygladaja ładnie.

Posiadam (jak dużo osób w poznaniu) od MonkeyBags - nr gg na priv moge dac (cena ok. 30zł)

aha ok bo noski u mnie to chyba wywalanie pieniedzy w bloto nie moge nigdy dobrze trafic i juz pare plastikow zalatwilem (mama noge 48) Wiec chetnie skorzystam jakbys mi podal namiary na priwa lepiej cos innego niz gg bo nieposiadam ^_^

P.S. gdziej przeczytalem ze trzeba uzywac pedalow od BMX do nich czy to prawda?

Napisano

najlepiej chyba platformy bo nie trzeba się męczyć w zwykłych szosowych z przekładaniem paska przez otwory w pedale który jest dość gruby.

foto paski

Napisano

najlepiej chyba platformy bo nie trzeba się męczyć w zwykłych szosowych z przekładaniem paska przez otwory w pedale który jest dość gruby.

foto paski

no dobra to rpzesylaj namiar bo raczej ejstem zdecydowany .

Napisano

Gurek, wrzuć tu zdjęcia tych strapsów jak możesz.

A z innej beczki (jeżeli ktoś o to pytał to sorry, ale jakoś sobie nie przypominam)

czy ktoś jeździ na tym komplecie od Olsha?

http://www.sklep.olsh.pl/product_info.php?cPath=81&products_id=514

Bo mój komplecik to rzecz dosyć ciężka (jedna obręcz to jakieś 700-800g), pomyślałem, żeby na te się przerzucić.

Może ktoś na nich jeździ(ł) i jest w stanie się wypowiedzieć? :D

Ja miałem kupić ten komplet.. i mam nadzieję, że mi się dalej uda

czekam na kasę cały czas i już się trochę niecierpliwię

ale pomyślałem, że się podzielę, bo czemu nie

kupuj to: trudno tu wogóle u jakieś porównanie

http://www.allegro.pl/item971026685_kola_28_torowe_piasty_miche_obrecze_rapid.html

Napisano

lol z linka do olsha

tylnIe koło.

tylnie...

rozumiem, że sprzedając rowery nie trzeba być miodkiem, ale bez przesady, no.

jest jeszcze "hamulców".

Napisano

Hej Gurek, mógłbym też dostać namiar gg na priv? :icon_mrgreen: Bo w fixie.pl veganskie są wiecznie niedostępne i nawet już maila do nich pisałem, ale sami nie wiedzą kiedy będzie dostawa...

Napisano

jak dokonać wymiany łożysk w piaście novatek?czy może ktoś napisać krotki"manual".

do jednego z łożysk dostała mi się woda i łożysko trochę podrdzewiało,

podważyłem i wyjąłem śrubokrętem oring uszczelniający ,wyczyściłem łożysko WD i nasmarowlaem smarem silikonym .

nie jestem pewien za raz wyciągnięty oring -który powtórnie nabiłem.ewentualnie czy można kupić gdzieś sam oring uszczelniajacy?

czy ten raz wyciągnięty i włożony z powrotem będzie przepuszczać wodę (wszedł dosyć ciasno i siedzi dobrze)

Napisano

A nie lepiej kupić nowe łożysko i wymienić (a najlepiej oba, żeby sie 'nie gryzły')?

Na pewno masz u siebie w mieście jakiś sklep narzędziowy z łożyskami. Potrzebujesz takich o rozmiarze 26x8x10 mm. Kosztują ok 6zł za sztukę. Wybice ich z piasty jest banalnie proste - pukasz młotkiem w ośkę z byle której strony i wyskakuje.

Tu masz takie łożyska http://www.bazarek.pl/searchx.php/q,Łożysko+6000

Tańsze za ok 2zł, lepsze za ok 6zł.

Napisano

Witam!!

Mam spory problem, potrzebuję zębatkę do miche primato na 19 i drugą na 20 zębów.

Miche produkuje od 13 do 18. Czy ktoś z Was wie gdzie można nabyć taką koronkę pasującą do tej piasty?

Szukałem na guglu - nic, szukałem po forach - nic, pisałem do Gromady - nic.

Wielkie dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Napisano

Witam!!

Mam spory problem, potrzebuję zębatkę do miche primato na 19 i drugą na 20 zębów.

Miche produkuje od 13 do 18. Czy ktoś z Was wie gdzie można nabyć taką koronkę pasującą do tej piasty?

Szukałem na guglu - nic, szukałem po forach - nic, pisałem do Gromady - nic.

Wielkie dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

taka do ukrainy nie pasuje?

Napisano

Pasuje, ale trzeba dać podkładkę. Poszukaj bo jest na forach, w guglu i u Gromady.

20z jest łatwo dostępna (jest chyba na allegro w częściach zabytkowych i w sklepach też się znajdzie), ale z 19z to może być problem. Jaki masz blat? 56-60?

Napisano

Pisałem do Gromady, odpisał ze nie ma żadnych zębatek...;/

57 zębów.....lubię duże!!;) kiedy obliczałem przełożenie daję sobie łepek uciąć że widziałem takie zębatki, a teraz nagle znikły.

Dzięki za odpowiedź, będę szukał, mam nadzieję że znajdę.

Napisano

MTb przygotowany do sezonu. Przyszła pora na kończenie ostrego. Dzisiaj wpadł karbonowy widelczyk Merida prawie za darmo. Brakuje jeszcze kiery, mostka, siodełka i sztycy. Ciesząc się z zakupu jak małe dziecko postanowiłem go przymierzyć. Na razie wygląda to mało ciekawie :

http://i39.tinypic.com/35be9z8.jpg

naklejki nie zdarte, stery nie nabite i foto do bani. Mniejsza o to. Na chwilę przerzuciłem kierownice i mostek z MTB i nawet mi przypadła do gustu prosta kierownica. Tak to wyglada od frontu :

http://i43.tinypic.com/1q1y6v.jpg

trochę za szeroka. teraz nie wiem czy pakować prostą , czy jak planowałem wcześniej baranka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...