bonton Napisano 23 Września 2009 Napisano 23 Września 2009 Rura pozioma 57cm. Z ramą dostałem mostek 90mm i kiere, ale chcę ją zmienić na bycze, bo to jest jakiś pilot. Wyciągnięta pozycja mi nie przeszkadza, wręcz odpowiada. Jeśli chodzi o koła, to myślałem o Taurusach RemerX. Są chyba dosyć mocne i stosunkowo niedrogie. Tylko na Allegro są jedynie czarne, a ja bym wolał srebrne. Albo jakieś białe, ale skąd takowe wziąć? Dzięki za szybkie odpowiedzi!
bonton Napisano 24 Września 2009 Napisano 24 Września 2009 pomaluj xD ale to ciezka sztuka Sam malować raczej nie będę, ale zastanawiam się nad anodowaniem lub pomalowaniem proszkowo. Ma ktoś z was doświadczenia?
Fyl Napisano 24 Września 2009 Napisano 24 Września 2009 Malowałem proszkowo obręcze Mavic'a (oczywiście nie osobiście ) poszły na czarno, do tego kierownica i korby Sugino. Za wszystko zapłaciłem 20 złotych. Zamontowałem do przodu hamulec i bałem się, że farba zejdzie z obręczy, ale nic podobnego, kolor się trzyma.
bonton Napisano 24 Września 2009 Napisano 24 Września 2009 Malowałem proszkowo obręcze Mavic'a (oczywiście nie osobiście ) poszły na czarno, do tego kierownica i korby Sugino. Za wszystko zapłaciłem 20 złotych. Zamontowałem do przodu hamulec i bałem się, że farba zejdzie z obręczy, ale nic podobnego, kolor się trzyma. Fajnie, że się kolor trzyma. Właśnie tego się bałem przy hamulcu. I pewnie wychodzi taniej niż anodowanie.
painmaker Napisano 24 Września 2009 Napisano 24 Września 2009 jeśli to rama szosowa to przychylałbym sie przy twoim wzroście do ramy 56 co do emulova to mam wrażenie że twoja pierwsza ramka była bardziej zwarta i krótsza. przynajmniej na zdjęciach tak to wygląda. zamiast katować tą piękną ramę piranello poszukaj jakiejś torówki a na tej złóż piękną oldschoolową szoskę pozdrawam
mastiv Napisano 24 Września 2009 Napisano 24 Września 2009 ja mam niecałe 180 i bujam na 56, ale jeździłem też na 60 najwygodniej ci bedzie na 56 ew 58..
Varg Napisano 24 Września 2009 Napisano 24 Września 2009 no a ja sie piernicze z malowaniem roadrunnera ;/
emulov Napisano 25 Września 2009 Napisano 25 Września 2009 jeśli to rama szosowa to przychylałbym sie przy twoim wzroście do ramy 56 co do emulova to mam wrażenie że twoja pierwsza ramka była bardziej zwarta i krótsza. przynajmniej na zdjęciach tak to wygląda. zamiast katować tą piękną ramę piranello poszukaj jakiejś torówki a na tej złóż piękną oldschoolową szoskę pozdrawam Jeżdżąc już jakiś czas na tej ramie muszę potwierdzić, że ta faktycznie ma inną geometrię, jest trochę bardziej leniwa. Byłaby kaska byłaby torówka. Na razie muszę zmienić piastę z tyłu, a nie chce kupować novateca.
painmaker Napisano 27 Września 2009 Napisano 27 Września 2009 więc odkładaj kasę i kupuj macka dobrze wydane 400zł
Stoofek Napisano 3 Października 2009 Napisano 3 Października 2009 Witam która obręcz będzie lepsza (raczej o wytrzymałość mi chodzi ) alexrims http://pro-bike.pl/produkty/item_1485_obrecz_28_alexrims_da22.html czy remerx http://www.sklep.olsh.pl/product_info.php?cPath=59&products_id=180 pzdr
poluc Napisano 3 Października 2009 Napisano 3 Października 2009 ja również chętnie usłyszę co lepsze i dorzucę od siebie jeszcze taki wariant http://www.rower.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=34_218&products_id=8357
Varg Napisano 3 Października 2009 Napisano 3 Października 2009 ja mam złe wspomnienia z alexrimsem (dm24 rozlazł sie na łączeniu , a drugi sie połamał , a dp18alexa pogieło w dwa dni) Remerx jest czeski lekki i widzailem przypadki ze ludzie go prostowali po dzwonie i działał
HDbomba Napisano 4 Października 2009 Napisano 4 Października 2009 ja mam złe wspomnienia z alexrimsem (dm24 rozlazł sie na łączeniu , a drugi sie połamał , a dp18alexa pogieło w dwa dni) Remerx jest czeski lekki i widzailem przypadki ze ludzie go prostowali po dzwonie i działał Taurus fajnie wygląda, ale jek chcecie mocną obręcz to rozejrzyjcie sie za podwójnie oczkowanym remerx stormy.
Varg Napisano 5 Października 2009 Napisano 5 Października 2009 Szkoda ze nie ma sunrims doubletracka na 700c prawda ?
wielkinos Napisano 6 Października 2009 Napisano 6 Października 2009 witam na wstępnie chciałbym zaznaczyć, że jestem świeży, mógłby ktoś naświetlić sprawę OK na ramie z pionowymi hakami? bardzo proszę.. czytałem, że się da tylko więcej roboty.. że niby halflink? napinacz? tylko jak? :/
johndoe2 Napisano 6 Października 2009 Napisano 6 Października 2009 witam na wstępnie chciałbym zaznaczyć, że jestem świeży, mógłby ktoś naświetlić sprawę OK na ramie z pionowymi hakami? bardzo proszę.. czytałem, że się da tylko więcej roboty.. że niby halflink? napinacz? tylko jak? :/ Napinacz nie ma sensu, chyba że kompletnie zrezygnujesz ze skidowania. Widziałem kiedyś na jakiejś stronie ostre z napinaczem, ale gość miał podwójne hamulce. Poza tym takie cos mnie nie przekonuje, bo naprężenia łańcucha i tak są duże, wtedy jak masz krzywą linię łańcucha to po jego ostrym napięciu może ci napinacz sie złamać, albo hak na którym jest mocowany. http://velo.com.pl/www/produkt/?m=3&pk=%&id=2409 Łańcuch z półogniw może dać radę, ja będę próbował, bo nie mam kasy teraz na przespawanie haków w mojej ramie. Testować będę dopiero koło końca października czy się na tym nie zabije i zdam relacje pewnie.
Varg Napisano 6 Października 2009 Napisano 6 Października 2009 halflinki maja to do siebie ,ze szybko sie rozciągają i pękaja ....
poluc Napisano 6 Października 2009 Napisano 6 Października 2009 sporo jest wyjść z tej sytuacji najlepiej jak łańcuch po nieprzykręceniu będzie napięty i będzie pasował. aa i nie zapomnij w tej sytuacji powiedzieć mu żeby się nie rozciągał a naprawdę to widzę 2 wyjścia przespawanie haków albo przykręcenie piasty na krzywkach a to widziałem już nie raz wystarczy poszukać
sath Napisano 6 Października 2009 Napisano 6 Października 2009 witam na wstępnie chciałbym zaznaczyć, że jestem świeży, mógłby ktoś naświetlić sprawę OK na ramie z pionowymi hakami? bardzo proszę.. czytałem, że się da tylko więcej roboty.. że niby halflink? napinacz? tylko jak? :/ Radzę spróbować założyć koronkę i blat których chcesz używać i przymierzyć łańcuch - może się zdarzyć, że masz ramę która akurat będzie pasować jeśli chodzi o napięcie łańcucha - ja tak trafiłem z singlem i nie muszę stosować napinacza. Ostre ma ten minus, że potrafi łańcuch rozciągnąć bardziej niż jakikolwiek inny napęd, więc nie wiem jak to się sprawdzi w takim układzie - możliwe, że te solidne, droższe łańcuchy nie rozciągają się znacząco i będzie ok.
Varg Napisano 6 Października 2009 Napisano 6 Października 2009 nie wogole tlyko pekaja od pedałowania jak na przykład shadow. kiedys keidys miałem rame w ktorej robilem singla , tyle patentów wszystko o dupe potłuc wziałem wiertarke i poglebilem 3mm haki i spinał sie łancuch
painmaker Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 u nas jeden ziom jeździ na pionowych hakach i wiem tyle że zawsze ma luźny łańcuch. jeśli rama bardzo ci się podoba i na pewno chcesz ją katować na fixie to kup piaste white industries z serii eccentric. jesli cię na to nie stać to daruj sobie tą ramę i poszukaj równie ładnej ale na innych hakach. i nie baw sie w spawanie i inne bzdury. nie pozwól na przerost formy nad treścią.
elziomallo Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 Hej Od tygodnia śmigam na ostrym, na razie konwersja klejona ale myślę już o czymś na piaście torowej. I w związku z tym mam pytanie- jak to jest z tym zrywaniem gwintów w Novatecach? Gdzieś coś o tym słyszałem, ale nie wiem w jaki sposób, w jakich warunkach itp. Niby piasta Miche niewiele droższa, ale Novateki są już z koronkami i kontrami a Miśki nie- więc ze 170zł robi się 240, a za to mam komplet Novateców w anodzie. Co polecacie w takiej sytuacji?
Konik Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 http://www.on-one-shop.co.uk/ I tam masz piasty za 15 funciaków - 70 złotych + przesyłka, więc i tak powinno wyjść mniej niż Miche/Novatec. W ogóle fajne mają tam ceny, jak pieniążków przybędzie to może sam coś tam nabędę. Polecam jeszcze Velo Solo, też UK.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.