Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oooo, dokładnie o coś takiego mi chodzi https://www.facebook...&type=3

Tyle, że nawet nie chcę pytać ile to kosztuje...

Pewnie ceny rzędu Paul Components :/

Albo może dałoby się nawiercić takie dziurki w miche :)

Kurde, tylko może to je osłabić :/

Dałbyś dokładne namiary do tego Maćka?

Napisano

Sorry, jeszcze nie słyszałem o tym :icon_mrgreen:

Tak jak myślałem, u Mack ceny niemalże takie jak Paul, a tamto drugie, to już pewnie jakiś kosmos...

Trudno, trzeba będzie kupić Miche, albo BLB, miał ktoś do czynienia z tymi drugimi?

Napisano

Mam jednego kumpla, który mieszka w Cambridge, może coś z nim ugadam.

Co do Miche, komplet kosztuje 350zł i są różnie kolory np. na retrorower, a u Mack komplet wychodzi jakieś 500zł :/

Napisano

z tego co słyszałem (jeszcze na gronie jak działało) o nowych miche to są jakoś spieprzone bo jeśli dobrze dokręci się zębatkę i kontrę to uciska łożyska i szybko padają.

a novatecki dlaczego odpadają?

Napisano

Po prostu chciałem coś bardziej porządnego ;)

Chyba nie wypada wsadzać do Campagnolo zwykłych novateców ^_^

Napisano

dlaczego? ostatnio widziałem campagnolo sheriff star pomalowane na niebiesko, więc nie ma już żadnych świętości na tym świecie

Napisano

No czy ja wiem, jednak chciałbym aby ten rower, przynajmniej w większej części złożony był z dobrych i firmowych komponentów.

Jak myślisz, czy ten rower, rama ma jakąś bardziej znaczącą przeszłość?

Chodzi mi o model ogólnie.

Chodzi mi o model ogólnie.

Napisano

Takie pytanie mam odnośnie dopoasowania piast do ramy, czekam na starą ramę rometa pod piaste 115mm a samą piaste mam już 120mm, da radę lekko odgiąć i wcisnąć piastę? Odwrotna sytuacja przy widelcu, ma on rozstaw 95mm, a piasta 90mm, da radę lekko ścisnąć widełki?

Napisano

nie musisz sie niczym martwic, ani z tylu ani z przodu nie bedziesz mial klopotow zeby piasty zamontowac

Napisano

siemanko, mam okazję dostać za darmo ramę colnago niestety pęknięta od mufy rury ukośnej przez dobre 2-3 cm na sterówce. Chciałbym to pospawać ale tu moje pytanie. Zbudowana jest na rurkach columbusa czy jakiś spawacz po fachu może to pospawać bez żadnych grymasów i czy to będzie się trzymać ? Ew. myślałem o jakieś poprzeczce wzmacniającej np. od rurki poziomej do ukośnej przez glówkę ramy wyglądałoby to tak : http://desmond.imageshack.us/Himg694/scaled.php?server=694&filename=pekniecir.png&res=landing

czerwona kreska to pęknięcie, a niebieski element to poprzeczka wzmacniająca ramę. Co o tym myślicie ?

Napisano

Wiecie może, czy Campagnolo miało swój firmowy kolor, tak jak np. Bianchi - miętowy?

Znacie jakieś strony, książki o starych roweruch tej firmy?

Może lepiej oddaj do Gromady, lub kogoś innego, kto zajmuję się ramkami zawodowo ;)

Może lepiej oddaj do Gromady, lub kogoś innego, kto zajmuję się ramkami zawodowo ;)

Kuźwa, czemu mi wszystkie wiadomości idą po dwa razy!?!?

Napisano

ta twoja niebieska ? Nie mam pojęcia, są znawcy którzy po mufie Ci powiedzą ja bym potrzebował naklejki z marką ahaha :D może coś włoskiego skoro campa ale nie umiem Ci powiedziec co to.

Napisano

Kurde, kto mi to może powiedzieć :sorcerer:

na pewno coś dobrego, bo z Włoch, tam o dobry sprzęt nie jest trudno.

A tak poza tym, tak jak wyżej powiedziałeś, części Campagnolo, byłoby bezsensu wsadzać w gównianą ramę...

Jako dodatkową informację powiem, że człowiek od którego kupiłem rowerek wspomniał o tym, że sprowadził go z Modeny.

Napisano

Witam

Mam siodełko csepel i boli mnie prostata po każdej jeździe. Muszę zmienić, tylko nie bardzo wiem na jakie. Może coś żelowego?

http://allegro.pl/si...2509298687.html niby na mtb, ale pozycja sportowa 15 stopni.

Poradźcie!

Z dziurą!

velo pro - mam i polecam, jest tanie (110zł), ma tytanowe pręty, skorupę z węglem, do tego kształt identyczny co w slr gel flow. Środkowa część jest elastyczna, nie kamień jak reszta, bez wkładki ogarniałem po 150km bez bólu...

Napisano

Myślę, że jeśli Campagnolo to powinien być biały z małą ilością niebieskich dodatków. Tak przynajmniej jest zbudowana identyfikacja marki i kod kolorystyczny. Wszystkie te czasówki na dyskach campy są bialutkie i mają domieszke tego niebieskiego z logo.

Napisano

Chciałbym zrobić ostre, po którym od razu byłoby widać, że jest to Campagnolo :D

Ich logo chyba ma: złote skrzydła, czerwony napis (tą wstążkę), czarno-białe koło, oraz błękitne tło, ale tych kolorów jest trochę za dużo :P

Owszem dałoby radę z tego zrobić coś sensownego, ale ja wolę prostotę koloru.

Mógłby mi ktoś podesłać parę zdjęć, artykułów, linków, które przedstawiają rowery sponsorowany przez Campagnolo?

Napisano

KryO - ostatnie zdjęcie ląduje w moim fap folderze hahah :D Nie no klimat campy jest świetny, aż nie moge uwierzyć że oddałem kaemsowi swoją campe record pista

Napisano

Już wiem jak zrobię dyski do bike polo :D

Wiecie może gdzie coś takiego kupić?

Pozdrowia i dzięki za foto i informacje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...