Skocz do zawartości

[rowery OK/SS] Ciekawe, piękne, brzydkie, niezwykłe, zewsząd

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://farm1.static.flickr.com/121/363682048_eb5991733a_o.jpg

Intrygują mnie w takim rowerze , te klasyczne koła i korby .

możedlatego ,że lekkie i świetne ?

może z piwnicy ?

nie wiem

To właśnie jest piękne w kolarstwie torowym. Gdzieś pośród pełnego profesjonalizmu, jest miejsce na to coś w czym zawarta jest dusza szalonego człowieka, który wynalazł sprytny otwieracz do wina. To co umarło już w kolarstwie szosowym, jeszcze sobie gdzieś tam krąży po torze. Ja wychwyciłem w Pruszkowie kilka takich perełek. To pewnie takie talizmany, w pełni sprawne artefakty z czasów, kiedy papież je reklamował.

Napisano

Dokładnie te czesci campy sie nie zuzywaja!

Tylko te nowsze stery z alu miskami ssaja pałe oporowo ,

Remember only stery mit stalowen misken campagnolo!

Zastanawia mnie fakt , jak wielką sumę musiał odpalić campie polski klub aby kupić całą grupe pista np.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

no jest fajny ale jazda po bruku na nim może być męcząca.

ja mam alu ramę i tak sobie dupsko obiłem na tym rowerze, że nawet pampers nie pomagał.

cisnąc po bruku siodełko wibruje jak bateria w telefonie tylko mocniej, kurewsko nieprzyjemne.

teraz mam brooks all terain i jest lepiej, ale nie tek dobrze jak na stalowej ramie.

Napisano

wyobrazam sobie.

Mój gios jest sztywny jak taboret do tego widelec z okrągłymi goleniami wysokie obrecze i po ok 10-12 atm.

Jazda po bruku ? no thanks.

kiedys jechałem to prawie z roweru mnie zrzuciło takie rodeo.

A co dopiero na alu ramie.

Bruki omijam z daleka , szkoda mi kół:)

Napisano

a mi sie słabo robi jak słysze o męczeniu piasty na tokarce co by lżejsza była!

SCANDUM!

czym innym jest zebranie nadmiaru materiału w miejscu gdzie nie przenosi on obciążenia,

a czy innym świadome wprowadzanie wad materiałowych w postaci dziur.

Co nie zmienia faktu że dziura jest najlżejsza :)

Napisano

Jakie jest miejsce w rowerze które nie przenosi obciążenia? W ostrym pozbawionym wszelkiego osprzętu niema żadnego elementu który można by odchudzić nie osłabiając konstrukcji. Gramy można urywać na instalowaniu osprzętu wyższej grupy. Tylko.

Napisano

Nie chodzi tutaj o zbędny element, a o jego modyfikacje. Siły działające na np. ramę nie są w każdym miejsu takie same. Nierozsądnie byłoby osłabiać ośrodki poddawane najmocniejszym przeciążeniom, lecz nie powinno być problemów ze zebraniem materiału z miejsc o niskim obciążeniu. Na tym przecież polega min. cieniowanie ramy. Żeby to jednak zrobić, wypadałoby to wszystko policzyć ;) Natomiast wiercenie dziur w sposób podyktowany designem, jest subtelny niczym ostrzał moździerzowy.

Napisano

Jakie jest miejsce w rowerze które nie przenosi obciążenia? W ostrym pozbawionym wszelkiego osprzętu niema żadnego elementu który można by odchudzić nie osłabiając konstrukcji. Gramy można urywać na instalowaniu osprzętu wyższej grupy. Tylko.

a jakim to magicznym sposobem elementy wyższych grup są lżejsze pomimo tego samego stopu i bardzo podobnego kształtu?

Napisano

a jakim to magicznym sposobem elementy wyższych grup są lżejsze pomimo tego samego stopu i bardzo podobnego kształtu?

facepalm.jpg

Napisano

na osprzęcie z wyższych grup wyryte są runy z wyższego poziomu magii poprostu.

mi sie słabo robi jak kobiety mówią o diecie w kontekście odchudzania :D wszystko byle nie wyjść na rower.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...