Skocz do zawartości

[rowery OK/SS] Ciekawe, piękne, brzydkie, niezwykłe, zewsząd

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nigdy nie jeździłem na torówce to na temat geometrii, sztywności i prowadzenia sie nie wypowiem.

ale rama sama w sobie jest ładna, szlifowane spawy, fajnie zowalizowane chainstaye (dolne rurki tylnego widelca?), fajne malowanie.tylko logo na główce mi sie nie podoba, ale co firma to firma.

painmaker, co konkretnie zarzucasz orłowskim, bo aż ciekaw jestem.

Napisano

sieciu ty wiesz dlaczego się nim nie jaram.

nie chodzi o to czy ta rama jest "supersztywna" , "megazwrotna" czy "superwypasiona"

w tych ramach nie ma duszy

są zrobione bez polotu

są oczywiście ramy z najwyższej półki ale kogo na nie stać.

poza tym nawet zawodnicy torowi wypowiadają się negatywnie o ramach orłowskiego.

na moje postrzeganie tych ram wpływa też fakt iż Bażant złamał jednego orłowskiego po bodajże roku jazdy. zero tricków i skakania ze schodów.

a ładniejsze widelce można kupić na allegro za 40zł

Napisano

nie wiem czy pamiętacie condora który stał za 500zł na alledrogo

kupiłem go za 350zł

rama na rurach deda

lekka jak korba

teraz ma ją janeczek i bedzie na niej skladał nu schoola

a na forum go wyśmialiście

Napisano

No i plotka przeszła w fakt.

Jest Analog ramka, jest Analog gotowiec, fajne widelczyki i z tego co widzę równie interesujące kierki, mostki i inne cuda. Jak wygram w totka to sobie złożę tamagochi hehe.

http://www.nsbikes.pl/

• 2 tygodnie później...
Napisano

skubaniec, jak on go postawił do tego zdjęcia?

Jeśli fotograf lubił kombinować to postawił na koziołkach szybę, na niej ustawił rower do góry kołami, na kołach położył mleczną pleksi, stanął na głowie i zrobił zdjęcie :]

Ale łatwiej jest przywiązać cieniutką żyłką bo belki zamocowanej na dwu autopolach. Mógłby nawet fruwać :thumbsup:

A kółka faktycznie cud malina... Kolorek ramy jakoś mnie nie razi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...