Skocz do zawartości

[rowery OK/SS] Ciekawe, piękne, brzydkie, niezwykłe, zewsząd

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hehe całkiem fajny rower z wiejskich terenów Czarnobyla. Co ciekawe triki są na poziomie amerykańskim i pewnie niedługo wyjdzie to na DVD i tylko patrzeć jak w naszym kraju ten patent wejdzie na ulice...;)

Napisano

popieram opinię mastiva..

nie wiem co się z nimi stało, ale chyba jedyne co nam zostało to stare odkopane komponenty i eBayowskie 'NOS'y',

bo to co się teraz produkuje powoli się stacza :)

Napisano

Gusta, gusta, gusta ...

Mi się podoba w nowej wersji to, że tchnięto w nią ducha klasyki, co chyba widać na pierwszy rzut oka.

Poza tym to jedna z wersji BP. Poczekamy, aż wypuszczą inne opcje kolorystyczne.

Napisano

duch klasyki to byłyby mufy i inny widelec.taki z koroną.

ale mnie sie podoba.zwłaszcza korkowe gripy i kolor.

gdyby jeszcze logo na główce nie było naklejką a metalowym emblematem to już wogle.

zresztą to jedna z wersji jak ktoś napisał.

Napisano

Moim zdaniem całkiem niezły, choć osobiście bianchi lubię oglądać w fabrycznym miętowym kolorze, jednakże biorąc pod uwagę, że nazywa się "Pista" to kiera jest, że się tak wyrażę "z dupy".

Napisano

Pomysł ciekawy, aczkolwiek ma pewnie ogromne luzy i waży to tyle ile zwykły napęd, co raczej mija się z ideą niezawodności i lekkości ostrego. No i ten paskudny metalowy talerz. Ale doceniamy pomysłowość :o

Napisano

Szimanowskie spd, a cała reszta campagnolo. Mi to się gryzie. Pogrzebowe kolory dla fanów karbonu. W tym rowerze można wzdychać do kółek + mostek z kierą. Rama jest bez rewelacji, poza "rewelacyjną" ceną. Nerki za ten rower bym nie dał, co najwyżej mały palec z lewej stopy.

Mi ostatnio się wyścigówki podobają. Choć widelec ma za bardzo aero jak dla mnie.

http://www.keithandersoncycles.com/bicycle...hapeimage_1.jpg

No i ten patent mi się strasznie podoba.

http://www.keithandersoncycles.com/bicycle...hapeimage_7.jpg

Napisano

te kółka są mega niewygodne. rama z rurek z tej fabryki co robi dla maseratti czy lambo, uhh.. ale jak dla mnie nigdy w "fabrycznym" zestawieniu tak jak na zdjęciu. myśle o tej ramie tak: gięta karbonowa kierownica ucięta do wąskiego, niskie koła karbonowe, małe czarne zębatki, szytki...

Napisano
Mi ostatnio się wyścigówki podobają. Choć widelec ma za bardzo aero jak dla mnie.

http://www.keithandersoncycles.com/bicycle...hapeimage_1.jpg

No i ten patent mi się strasznie podoba.

http://www.keithandersoncycles.com/bicycle...hapeimage_7.jpg

Tylko gdzie można takową zdobyć w naszym pięknym, kolorowym kraju w centrum Europy? :) używkę chociaż.

A ten czarny rower jest chyba pierwszym, na którego widok wydałem z siebie jęk zachwytu (pod tytułem "łoooooooooł...") sam do siebie :D

Napisano

canjorr pokazał, że takie ramki gdzieś są.

No a jak się marzy pospolite colnago ;], to wydziwiana ramka pościgowa też nie powinna być w zasięgu marzeń.

Napisano

proste, rozkmincie takie -body kity- do ram. jakas lekka masa potem lakier itd. to kosztuje oczywiscie ale nie kokosy (w naszych warunkach raczej jabłka, kto wie ten wie :rolleyes: ) bierzesz mase modelujesz i masz. jak jesteś twardy i masz młodsza siostre to nawet masa papierowa da rade tylko kwestia eksperymentu by receptura dała rade. potem polerka lakier i jest. trzeba eksperymentować ale sądze że da rade.

Napisano

nie, nie radze, bo jak okaże się taki sposób dobry, to ludzie będą robili z rowerów to co z samochodów (taki wiejski tuning) chociaż ostatnio widziałem supermena na rowerze!! koleś do takiego rowerku z marketu z dwoma amortyzatorami doczepił do dołu jakąś tekture pomalował na czerwono-niebieski kolor ubrał coś czerwonego na plecy i jeździł

Napisano

Ospojlerował sobie rower, dodatkowy docisk ajerodinamiczny, a pomysł z pseudocarbonem z papieru mache i lakieru do włosów genialny B) obawiam sie jednak, że mógłby być problem z trzymaniem z metalem.

Napisano

mogłoby nie trzymać to prawda. wtedy owinąc rame gazetą a potem do tego przyklejać dalej. wtedy porobiłoby się profilowane rurki itd. takie masy można polerować itd. potem na góre jakąs mase i na to lakier. tak sobie myśle o tak. to zupełnie nie moja działka i dopiero poznaje powoli temat lepienia z gazety ale szczególnie w dzisiejszych czasach tych możliwości technologicznych jest tak dużo że pewnie można to pokminić choćby dla sportu B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...