pitka Napisano 2 Sierpnia 2007 Napisano 2 Sierpnia 2007 Mam taki problem nie mam rozkuwacza do łańcucha a chce zdjąć przerzutke.Jakie macie sposoby na zdjęcie przerzutki? http://img222.imageshack.us/my.php?image=p...zutka001sq0.jpg Na prawo jest taka chyba spawka ale za nic nie moge tego rozwalić.
Biera Napisano 2 Sierpnia 2007 Napisano 2 Sierpnia 2007 bez skuwacza nie dy ry dy a spawke jak rozwalisz to albo możesz się modlić żeby jakiś ślusarz ci to naprawił, albo wywalić przerzutkę
pitka Napisano 2 Sierpnia 2007 Autor Napisano 2 Sierpnia 2007 To znaczy wiesz zapomniałem dodać że nie zależy mi na tej przerzutce.Ja raczej nie mam spinki w łańcuchu.
maciejtca Napisano 2 Sierpnia 2007 Napisano 2 Sierpnia 2007 no tak, a jak zalozysz inna rozkuj lancuch i kup spinke
arbuz92 Napisano 2 Sierpnia 2007 Napisano 2 Sierpnia 2007 witam oj jednak chyba da rade ja w swoim deore odkrecilem da srubke ktora jest na dole i musialem uzyc troche siły ale wyjełem PZDR arbuz92
pudeleQ Napisano 2 Sierpnia 2007 Napisano 2 Sierpnia 2007 Nie każda przerzutka ma śrubę, dużo ma nit zamiast tej śruby
coiler Napisano 2 Sierpnia 2007 Napisano 2 Sierpnia 2007 Najlepiej kupic skuwacz i spinke koszt niecałe 20zł a na pewno Ci sie to w przyszłsci przyda. Chociażby przy nastepnej wymianie p.przerzutki lub przy czyszczeniu napedu. Spinka znacznie ułatwia sprawę. XT również ma nit zamiast śrubki
Amon Napisano 2 Sierpnia 2007 Napisano 2 Sierpnia 2007 To prawda, w mojej starej 7.0 była elegancja śrubka, w X9 jest nit (lekkie zdziwko). Ale to też nie jest straszny problem, w jeszcze starszej 3.0 miałem nit i wówczas brak rozku-zaku-wacza, wywierciłem nit, założyłem śrubkę, spiłowałem odpowiednio pilnikiem (iglakiem) i grało, ale to był zabieg raczej wymuszony i czasochłonny. Zgadzam sie z przedmówcą, zaopatrz sie w rokuwacz i spinkę.
pitka Napisano 2 Sierpnia 2007 Autor Napisano 2 Sierpnia 2007 Ok wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi.Postanowiłem kupić rozkuwacz i spinke.
marcin_w44 Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 No i bardzo dobrze O to chodzilo, przeciez szkoda rozwalac przezutki, zawsze mozna ja opchnac na Allegro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.