Skocz do zawartości

[przerzutka przód] luzy w Alivio

PsychoticArchitect

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Mam następujący problem,

Przednia przerzutka Alivio telepie się na wertepach różnorakich, co jest dosć irytujące... biegi zmienia bez zarzutów, ale jednak te luzy nie napwają optymizmem na przyszłość...

pytanie pewno banalne, ale czy da się coś z tym zrobić? dokręcić coś? czy lepiej się udać do serwisu? a może od raz kupić nową przerzutkę bo z tą się już nic nie da zrobić? [jak są nity to pewno się nic nie da zrobić]

Jak by ktoś miał coś do powiedzenia w tej kwestii to będę niezmiernie wdzięczny.

Napisano

ja kiedy zaklepywalem przerzutke ale to byl inny model i o wiele starszy wiec najlepszym wyjsciem bedzie kupno nowej przerzytki

Napisano

aha... no jak coś to jest to model z 2004 albo nawet 2003, więc też nie jakiś najnowszy...

a teraz jeszcze jedno pytanie... jeśli nowa, to czy przednia deore będzie działać na korbie Alivio z 42 zębami? no i czy down czy top swing?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

a czy jest mi ktoś w stanie napisać czy down swing będzie pasował do ramy GF 21"? znaczy się inaczej ;)

... czy w momencie, jak obejma będzie nachodziła na otwór na śrubę do koszyka to trzeba będzie obejmę jakoś przypiłować etc. ? czy po prostu normalnie będzie się dało przykrecić, żeby wszystko przylegało jak należy bez względu na pierścień wokół otworu?

tak, nie mam koszyka na rurze pod siodłowej ;]

Napisano

W drugim rowerku mam alivke na przodzie z 2004 roku, ma luzy przebieg prawie 20 tysięcy km i gdyby nie to, że irytuje mnie też ten hałas to zostawił bym ją jeszcze długo, długo bowiem działa bez problemu. Zastanawiam się czy kupić teraz na przód deorke czy lx'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...