artro219 Napisano 21 Lipca 2007 Napisano 21 Lipca 2007 Mam hamulce hydraukiczne Giant MPH, dzisiaj cos mi przeskoczyło w klamce/pompce/tłoczku i nie działa jak trzeba, tzn hamuje ale nie odbija tak jak wczesniej i jest wyczuwalny dosyc wyrazny przeskok, jakby puścuiła jakas uczelka lub uszczelniacz. Miał juz ktos podobny problem i jak go rozwiazał Z góry dziekuje
pudeleQ Napisano 21 Lipca 2007 Napisano 21 Lipca 2007 Prędzej sprężyna odbijająca się spierdzieliła niż uszczelka. Jakby uszczelka poszła to by Ci się lało z klamki. Rozbierz klamkę na części i wtedy dojdziesz co i jak, nie jest to znów aż taka skomplikowana konstrukcja.
artro219 Napisano 21 Lipca 2007 Autor Napisano 21 Lipca 2007 Prędzej sprężyna odbijająca się spierdzieliła niż uszczelka. Jakby uszczelka poszła to by Ci się lało z klamki. Rozbierz klamkę na części i wtedy dojdziesz co i jak, nie jest to znów aż taka skomplikowana konstrukcja. Mam troche pietra bo jeszcze nie rozbierałem tych klamek, ale musze zobaczyc Jutro jak wroce z pracy to biore sie za robote
Kostek93 Napisano 25 Lipca 2007 Napisano 25 Lipca 2007 com mam zrobić jeśli na klamce widze płyn hamulcowy który najprawdopodomniej wypłyną ze zbiorniczka płynu? z góry dziękuje
pudeleQ Napisano 25 Lipca 2007 Napisano 25 Lipca 2007 Wymień uszczelkę od zbiorniczka wyrównawczego, ew. mocniej go przykręć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.