Skocz do zawartości

[napęd] da rade 8 biegów?

Paweł 13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siemka

mam

manetki alivio(na 8 biegów)

przerzutke alivio(na 8 biegów)

korbe acera

kasete 7 biegową

łańcuch.... jakis SRAM

i takie pytanie czy jak bym wsadził kasete 8 biegową to miał bym te 8 biegów???czy coś jeszcze musiałbym wymienić?

Napisano

Było to wałkowane wiele razy. Ale napisze jeszcze raz. Są piasty pod wolnobieg i kasetę. Pod wolnobieg nakrecisz każdy wolnobieg, a pod kasetę {ty taką masz} są bębenki o szerokości kaset. Dajmy na to masz piastę pod kasetę 7 biegową, i żeby wsadzic 8 biegową/9 biegową kasetę {są o tej samej szerokości} musisz mieć odpowiednio szeroką piastę. Możliwe że da się upnąc kasetę 8mkę na piascie 7mce ale nic mi o tym nie wiadomo. Może inni pomogą, bo inaczej cie bedzie czekała wymiana piasty...

Napisano

ja kupuje tez nowe kola i tam własnie chce te 8 biegów zamontować. Ale sie was pytam czy jak na nowe koła wsadze kasete 8 biegową to bede mial 8 biegów?czy cos jeszcze bede musiał wymienic?

Napisano

To zależy czy koło tylne będzie miało piastę na wolnobieg czy na kasete. Jak będziesz miał na kasetę to tylko zamontować kasetę i jeździc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...