obik Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Hej, potrzebuje pomocy przy wyborze gravela i dobraniu rozmiaru. Zastanawiam sie nad romet aspre 1 na nowszej ramie z 2026 roku. Rower był przymierzany na rozmiarze L , szerokość kół mi bardzo odpowiada, przeznaczenie też, jest tylko jeden problem - przymierzałem tez dwa razy rowery o rozmiarze XL (mój wzrost to 186/186 cm) i o wiele wygodniej siedzi mi sie na rowerze właśnie w takim rozmiarze. Podoba mi sie bardziej wyciągnięta pozycja ciała - jednak zastanawiam się czy po dłuższej jeździe nie bedą bolały mnie plecy. Ścigać się raczej na gravelu nie będę, bardziej interesuja mnie dojazdy do pracy no i rekreacja, może jakieś dłuższe trasy na weekend. Postanowiłem wybrać akurat ten model ponieważ starsza wersja ramy modelu aspre 1 jest podobno bardziej przełajowa, i po dłuższej jeździe mogą rozboleć plecy. Czy waszym zdaniem powinienem wybrać większa czy mniejsza ramę, i czy ewentualnie w mniejszej wersji jeśli chciałbym bardziej poszaleć będzie możliwe lepsze wyciagnięcie się na rowerze po przesunięciu siodełka lekko do tyłu? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi