przemo82 Napisano Poniedziałek o 12:39 Napisano Poniedziałek o 12:39 Witam serdecznie Wszystkich użytkowników szanownego Forum. Chciałbym prosić Was o poradę. Mianowicie, jeżdżę obecnie na rowerze "górskim" ( tak przynajmniej kiedyś nazywało się w większości rowery dla laików ), marki Giant model z 2009 roku, kupiony jako nowy. Tym rowerem przemierzyłem sporo km, min. ok. 30% polskiego wybrzeża, czy niewielkie szlaki alpejskie. Jeździ się na nim bardzo dobrze, jednak pozycja którą wymusza konstrukcja roweru jest dla mnie po prostu obecnie męcząca. Przekroczyłem 40 lat, 183cm , a kalkulator pokazuje mi, że powinienem mieć ramę "61". Jeśli szukam obecnie roweru "trekingowego / miejskiego" to dobrze robię ? Przejechałem się ostatnio u jednego sprzedawcy na modelu Gazella C8 a u innego na Gazella T0. Większej różnicy między samymi modelami nie wyczuwam, lecz jest przeogromna róznica między moim "góralem". Tylko do końca nie wiem, czy z takiej Gazelli też będę zadowolony, hmm naście lat. Coś poradzicie ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi