Ksieciunio Napisano 7 Czerwca Napisano 7 Czerwca Cześć, Szukam gravela do około 5500 zł i chętnie poznam Wasze opinie oraz propozycje. Moje wymiary: wzrost: 183 cm przekrok: 89 cm długość ramienia: 62,5 cm Mam dość mocno zbudowaną górną część ciała (większa masa w górnych partiach niż w nogach), przez co na rowerze odczuwam większy nacisk na dłonie i nadgarstki. Zależy mi więc bardziej na komfortowej, lekko wyprostowanej pozycji niż na typowo sportowej i mocno pochylonej. Obecnie biorę pod uwagę: Unibike Tier 2025 Kross Esker 6.0 GRX 2x12 Gen2 2025 Mam jednak kilka pytań: Jaki rozmiar ramy byłby dla mnie najbardziej odpowiedni w tych modelach? Który z tych dwóch rowerów ma bardziej komfortową geometrię? Czy w budżecie do 5500 zł znajdę coś wyraźnie lepszego od wymienionych modeli? Na jakie modele warto jeszcze zwrócić uwagę ? Zależy mi głównie na: wygodnej pozycji, jeździe po asfalcie i szutrach, napędzie minimum Shimano GRX 400 hydraulicznych hamulcach Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i doświadczenia użytkowników tych modeli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi