Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ahoj!

Dojrzałem do zakupu pierwszego Gravela. Mieszkam w dużym mieście i do tej pory wszędzie przemieszczałem się swoim (wysłużonym już) MTB. Nosiłem się z zamiarem kupna kolejnego HT ale doszedłem do wniosku, że:

- aktualnie więcej jeżdżę po asfalcie/ścieżkach rowerowych do pracy 

- robię tripy wkoło komina wokół miasta gdzie w większości też jest asfalt lub jakieś szutry 

Tak więc aktualnie sięgam wzrokiem w stronę zakupu Gravela. Mój budżet to +/- 5000PLN

Po wstępnym reaserchu pomyślałem, że niezłym wyborem może być:

https://kands.pl/produkt/28-kands-toro-grx-2026/

ale może zacne grono na forum wskaże inny (czyt. lepszy kierunek).

Nie zależy mi na super wyścigowej pozycji, raczej stawiam na komfort. Mam 180cm wzrostu i ważę 90kg.

Proszę o pomoc i polecajki konkretnych modeli.

Napisano

Hej,

7 rok jeżdżę na Fuji Jari 2.3 w rozmiarze 56 cm przy 182 cm wzrostu. Tysiące kilometrów za nami i żadnych zarzutów. Mam nawet ten sam poziom napędu z jakim sprzedają go tutaj: Sora/Alivio 2x9. Jest super responsywny i trwały. Ktoś pewnie powie, że to staroć i tylko GRX. Mi tam w zupełności odpowiada. Szczerze polecam. Zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę. 

https://www.greenbike.pl/rower-gravel-fuji-jari-23-disc-mix-kolorow-p-7212.html?gad_source=1&gad_campaignid=2046794760&gbraid=0AAAAACvBgwyb6npgiImKS-43LSTB5wKio&gclid=EAIaIQobChMI0eqKy5jXkwMVZFKRBR2ZTSFEEAQYASABEgJc-vD_BwE

Pozdrower