WAK Napisano 30 Marca Napisano 30 Marca (edytowane) Wstęp: Wciąż posiadam mój rower z młodości sygnowany marką Hooger-Booger - najprostszy model Scotta (Timber?) produkowany dla nich przez chwilę. Mam do niego sentyment i chciałbym na tej samej ramie zrobić sobie rower "działkowy", wzorowany na moim miejskim, który świetnie się sprawdza, bo jest maksymalnie prosty. Posiada przerzutki Sturmey-Archer S2C Kick-Shift - co uważam za genialne rozwiązanie. Żadnych manetek od przerzutek, hamulców - nic się nie plącze i nie zahacza. Zmienia biegi tak, jak hamuje - systemem nożnym ;-). System praktycznie bezobsługowy, godny powielania. Meritum: I w tym moim chromowo-molibdenowym góralu chcę zmienić pionowe haki na haki poziome, nie interesują mnie kombinacje z napinaczami łańcucha itp. Znacie kogoś, kto dobrze to wykona w Warszawie? Trzeba odciąć obecne pionowe i dobrze przyspawać poziome... Edytowane 30 Marca przez WAK Cytuj
RafalxM Napisano 30 Marca Napisano 30 Marca (edytowane) Endemit Pracownia , tych znam - robiłem u nich mocowanie pod tylny zacisk hamulcowy, mogę polecić. Edytowane 30 Marca przez RafalxM Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi