piter2710 Napisano Wtorek o 14:18 Napisano Wtorek o 14:18 (edytowane) Witam wszystkich, Szukam roweru głównie do jazdy po Warszawie i okolicach. Jeżdżę dość często - zwykle jakąś godzinkę albo dwie, trasy mniej więcej 20-40km. Raczej rekreacyjnie, ale lubię sobie nieźle przyśpieszyć i się dobrze zmęczyć. Jeżdżę głownie po drogach rowerowych, często asfalt, ale zdarzają się też takie w stylu chodnika z kostką brukową. Chciałbym też czasami dojeżdżać tym rowerem do pracy - jeżdżę z plecakiem z laptopem, jakimś jedzeniem, piciem itp.– trasa około godziny jazdy, głównie drogami rowerowymi, czasami chodnikiem. Czasami jadę też po ulicy, jeśli nie ma ścieżki rowerowej i ruch samochodów jest mały. Nie jeżdżę po lasach ani w trudnym terenie. Budżet to około 5000 zł. Jeżeli coś jest mega dobre i warte przekroczenia o nie wiele to mogę się zastanowić, ale musi już naprawdę się opłacać. Mój wzrost to ok. 184cm. Waga: ok. 85-86kg Patrzyłem już na różne modele, ale jest ich sporo i dosyć ciężko jest się w tym wszystkim połapać. Wstępnie zastanawiałem się nad rowerem szosowym albo gravelem i bardziej patrzyłem w stronę graveli, ale szosa też wygląda kusząco. Zwróciłem uwagę na Kross Esker 2.0 oraz Esker 5.0, ale ten drugi jest już dość drogi. Byłbym wdzięczny za wszelkie rekomendacje w tym budżecie, warto dodać, że rower chciałbym kupić nowy i stacjonarnie - bym mógł usiąść i zobaczyć czy jest po prostu dla mnie wygodny. Edytowane Wtorek o 14:19 przez piter2710 dodalem wage Cytuj
RowerowyMaciej Napisano Wtorek o 21:21 Napisano Wtorek o 21:21 (edytowane) Hej, jeśli wcześniej nie jeździłeś na baranku możesz wypożyczyć taki rower. Co kto woli - ale chyba jednak wygodniej byłoby ten ekwipunek do pracy umieścić w sakwie zamiast na plecach. Tu gravel już z błotnikami i elegancko wpasowanym bagażnikiem i w budżecie: https://skiteam.pl/cube-nuroad/10939-rower-cube-129320-nuroad-pro-fe-4054571503442.html Ja mam 182 cm i mój rozmiar ramy to 56 cm. Twój pewnie też. Edytowane Wtorek o 21:22 przez RowerowyMaciej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi