burz Napisano wczoraj o 17:05 Napisano wczoraj o 17:05 (edytowane) Chcę sparować rower Kellys Tayen na silniku Panasonica z aplikacją Panasonic E-Bike, jednak telefon w ogóle nie widzi roweru. Próbowałem wszystkich sztuczek podpowiedzianych przez AI, ale nic nie działa. Sterownik na kierownicy to Panasonic Bluetooth 5.0 navigation Side Color Display (na zdjęciu pożyczonym z netu), rower od nowości nie był parowany z aplikacją. Teraz mi się zachcialo… Czy jest na to jakiś sposób? Ktoś używa tej apki? Edytowane wczoraj o 17:09 przez burz Cytuj
burz Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu Jeśli to ważne: telefon iPhone 15. Cytuj
HSM Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowane) @burz Wprawdzie nie mam tego systemu a nie piszesz, co takiego podpowiedziała AI... (inna sprawa, że wiara ludzi w AI jest zadziwiająca 🙂), ale czy postępujesz zgodnie z instrukcją (np. https://e-shop.leaderfox.com/userdata/editor/files/Panasonic Side display operating instructions EN.pdf) - strona 14. - czyli wchodzisz w ustawienia bluetooth wyświetlacza>profil CPP>connect a następnie na Iphonie szukasz urządzenia PanasonicXXXXXX w ustawieniach systemowych bluetooth, żeby sparować ten wyświetlacz z telefonem? Czy w ogóle da się sparować ten wyświetlacz z telefonem? Czy problem pojawia się na etapie parowania, czy dopiero wykorzystania aplikacji Panasonic e-bike? Jeśli da się sparować wyświetlacz z telefonem, to czy możesz korzystać z innych aplikacji? Panasonic chwali się, że ten wyświetlacz może współpracować z aplikacją Komoota do wyświetlania wskazówek nawigacyjnych oraz aplikacją wahoo fitness... W ogóle jesteś pewien, że ta aplikacja jest przeznaczona do współpracy z Twoim systemem? Panasonic podaje informację o dwóch aplikacja towarzyszących: Panasonic e-bike oraz Panasonic e-bike store (tej drugiej nie można nawet znaleźć ani w app store ani w play) wyłącznie w materiałach informacyjnych dla najnowszych systemów GXM. Jesteś pewien, że dla GX Ultimate, GX Power Plus, GX Power ta aplikacja też jest przeznaczona? edytowane Bingo! Znalazłem (https://www.bike-eu.com/50717/panasonic-launches-smart-e-bike-system-in-europe), że ta aplikacja jest tylko pod systemy GXM: Cytat The new GXM app and display system also ensures that a separate diagnostic tool is no longer needed; everything can be done with a smartphone. Key app features include: Customisable assist modes and ride profiles Real-time metrics: speed, distance, time, cadence, range, battery capacity, and remaining range Over-the-air updates for software and firmware Remote diagnostics via smartphone, reducing the need for workshop tools Compatibility with Komoot and Wahoo for navigation and training Information can be viewed at a glance Edytowane 8 godzin temu przez HSM Cytuj
burz Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowane) Odpowiedź od suportu Kellysa: Rower z telefonem za pośrednictwem bluetooth można połączyć jedynie za pomocą aplikacji mobilnej Komoot. Czyli apke odinstalować i zapomnieć. Trudno. Edytowane 6 godzin temu przez burz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi