grissley Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Mam u siebie w tej chwili manetki ST-RX815 z zaciskiem hamulcowym Ultegra BR-RS785 i tarczą 180mm Hope. Ogólnie jestem zadowolony z tego jak toto hamuje, ale ponieważ planuję zmianę widła na Rudego XL, to chodzi mi po głowie, żeby coś zapgrejdować. Na flatmount, jaki jest w rudym, nic sensownego nie ma poza GRX810 (co pasowałoby mi do reszty osprzętu, ale to praktycznie to samo co mój obecny zacisk, więc bez sensu). Więc kupię adapter do post-mount i zapewne zostawię obecny zacisk. Aaale. Może by tak wrzucić 4 tłoczki? Czy tytułowe zaciski (M7120 i M8120) dogadają się z moją klamką? A jeśli tak, to czy to ma sens i (znowu, jeśli tak), to który będzie lepszy? Jest jeszcze M8220, ale czytam, że to jakiś nowy olej (super - kolejny pomysł jak uniemożliwić mieszanie grup), więc pewnie nie pożenię z RX815. Waga zestawu to od 100 do 110 kg, zależnie od trasy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi