pc131 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu (edytowane) Posiadam rower od lipca 2025, przebieg 2300km. Winora Yakun X10E, silnik Bosch Performance CX4, bateria 625Wh, wyświetlacz KIOX 300, rama 60cm. Po pierwszym naładowaniu baterii do 100% zrobiłem 4 trasy o łącznej długości 155km po płaskim terenie i zostało jeszcze 13% baterii (na programie Eco). Po aktualizacji i pojawieniu się programu Eco+ (wspomaga po przekroczeniu pewnego progu siły pedałowania) można przejechać teoretycznie po płąskim terenie 200km i powyżej (tylko kto tyle jeździ). Po zakupie: - zmieniłem siodełko fabryczne na taki tapczan, który miałem w poprzednim rowerze - wygoda, komfort - sztycę na amortyzowaną Suntour NCX (musiałem zastosować dwa adaptery sztycy 27.2-31.6 oraz 31.6-34.9), w rowerze bez pełnego zawieszenia to wg mnie koniecznosć - kupiłem kierownicę Truvativ Hussefelt Comp Riser - 40mm - do tego uniosłem jeszcze mostek, żeby siedzieć na rowerze w pozycji jak najbardziej wyprostowanej - wleciała sakwa na bagażnik Vaude Silkroad L Mik z systemem szybkiego mocowania - dokupiłem dzwonek ROCKBROS, mały ale w miarę głośny - bezpieczeństwo to podstawa - zamontowałem lusterko lewe (kupiłem dwa ale nie chciało mi się montować prawego jeszcze). Na kolejny sezon, planuję kupić bagażnik na hak do samochodu i pojeździć tu i tam. Jestem zadowolony. Edytowane 19 godzin temu przez pc131 1 Cytuj
XC100S Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Nie ładujesz baterii po każdej jeździe tylko … Pozycja krzesełkowa poprzez wyprostowany mostek jest dla Ciebie wygodna i nie próbowałeś choć trochę położyć go ? Czyli rower polecasz ? Cytuj
pc131 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Ładuję baterię w okolicach 20%, choć zdarzyło mi się po dłuższej trasie mieć 10-13% Mostek domyślnie był uchylony do przodu ok 45', ale nie lubię jeździć tak pochylony, podniosłem mostek, kupiłem też kierownicę z większym wzniosem. Polecam rower, mi się na nim jeździ bardzo fajnie, po przesiadce z Kross'a Trans Sander, dobrałem rozmiar pod siebie - myślę że to bardzo ważne. Wcześniej jeździłem takim samym modelem tylko 55cm i czułem, że jednak większy będzie lepszy. Jedyne czego mi jakoś "brakuje" to przekładnia planetarna z tyłu, ale już o tym nie myślę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi