Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Tak jak wspominałem w którymś z postów wyżej, pogodziłem się już z myślą że trzeba będzie mieć przerzutki z przodu, bo jak rozumiem tak jest dużo łatwiej (tj. w ogóle możliwe) znaleźć coś pod moje wymagania. Niestety nie mogę (chyba?) wyedytować pierwszego posta żeby było to jasne.

Konkretna wartość 54T była rzucona w pierwszym poście głównie dla rozeznania, jakie są w ogóle opcje. Jasne, że tak duży blat nie jest "konieczny" do zwykłej jazdy, tego że mam "nieodpowiedni" styl jazdy też jakoś specjalnie nie bedę negował. Ale z doświadczenia wiem, że taka duża korba mi sprawi w praktyce sporo frajdy... nie o to tutaj ostatecznie chodzi?

Wracając do tematu - załóżmy, że mógłbym się zadowolić szosą/gravelem który miałby na start korbę 48T (może być dwurzędowa), z opcją wymiany na coś większego - jakie są opcje? Oczywiście uwzględniając pozostałe rzeczy czyli opony 35mm, montaż błotników (bagażnik nie jest potrzebny). Najbliższe co jest, to chyba wspomniany wcześniej Cube Nuroad, dokładnie to Nuroad Race FE się wydaje przyzwoicie wpisywać w to, co wypisałem. Aczkolwiek w tamtym poście z polecajką była wzmianka o 50T, na stronie Cube znalazłem tylko 48T, a w sklepach 46T? Pewnie jak zwykle coś źle szukam, albo nie o ten konkretny model chodziło. Jeśli jest tutaj opcja wrzucenia większej korby w przyszłości, to już brzmi całkiem nieźle.

Edytowane przez pcmspm