tymek1850 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Posiadam rower z widelcem SR Suntour XCT z goleniami 30mm i zaczęło mnie martwić to,że jak podnoszę i opuszczam koło to słychać metaliczne uderzenie, nie wiem czy powinienem się tym martwić. Dodam,że w przednim kole zamontowany jest hamulec tarczowy. Rower jest prawie nowy Cytuj
ACTIVIA Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu XCT to amortyzator spręzynowy. częstym metalicznym stukaniem podczas uderzenia kołem o podłoże jest to że tam sprężyna nie ma żadnej otuliny na zewnątrz w porównaniu do XCR który ma i przy uderzeniu sprężyna uderza na boki czyli w rurę goleniową przez co słychać metaliczne dźwięki. Otuliny żadnej nie nałozysz bo spręzyna nie wejdzie ci do środka rury Także stukaniem mogą być luzy na ślizgach, luzy na sterach, DRŻENIE TARCZY HAMULCOWEJ Cytuj
tymek1850 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Cytat Luzy na sterach sprawdziłem i nic nie było a co do tarcz to nie jestem pewien, musiałbym zdemontować zacisk i sprawdzić, ale myślę że to jednak kwestia tego, że ten "ten model po prostu tak ma" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi