WojtasTaba Napisano 1 Sierpnia Napisano 1 Sierpnia (edytowane) W jednym rowerze mam tylne koło WH-MT500 i kasetę M5100-11 (11-51T) Grzebiąc na stronie Shimano znalazłem takie info: Według powyższego diagramu producenta te koło jest kompatybilne z M5100-11 z największą zębatką 42T, ale już nie jest kompatybilne z wersją z zębatką 51T. Szczerze mówiąc nie wiem, w czym jest przeciwskazanie. Wiem, że nie tylko ja mam taki zestaw i wszystko działa dobrze. Czy ktoś potrafi powiedzieć, dlaczego Shimano tak podeszło do sprawy? Edytowane 1 Sierpnia przez WojtasTaba Cytuj
Roballinho Napisano 2 Sierpnia Napisano 2 Sierpnia Pewnie chodzi o małą ilość szprych. Nic mądrzejszego mi nie przychodzi do głowy. Mam te koła w gravelu. One wg mnie są dość delkatne, choć opinie bywają różne. 1 Cytuj
WojtasTaba Napisano 3 Sierpnia Autor Napisano 3 Sierpnia Hmmm, ciekawa koncepcja 🤔 Wciąż rozkminiam, ale nic mi nie przyszło do głowy. W instrukcjach jest moment, w którym Shimano zaleca sprawdzanie, czy kaseta nie jest zbyt blisko szprych (sprawdzenie kompatybilności). Nawet są jakieś wymiary minimalne, które można zmierzyć, ale w związku z tematem to nie miało by sensu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi