Macio13 Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca Witam, Razem z dziewczyną zamierzamy zakupić sobie rowery, z opinii na internecie padł wybór na zakup przez allegro z racji kuponu -200zł Attabo Alpe 3.0 (1200zł) lub Sano 3.0 (1100zł) oba w wersji męskiej, nie chce damskiej wersji jeśli ma to znaczenie. Jazda po różnym terenie - drogi, lasy, ścieżki - oboje raczej stoimy za wyborem Alpe 3.0. Dla niej pod wzrost 173cm myślałem nad ramą 17", a dla mnie przy 183cm wzrostu sam nie wiem czy postawić na 19" czy 21"? W przypadku Sano proste rozwiązanie dla niej 18" dla mnie 20". Dla porównania i ew. doradzenia to dziś w decathlonie robiliśmy przymiarkę na Rockrider EXPL 500 29" ona na ramie M i był okej, a dla mnie rama L była okej. W tej cenie patrząc po allegro raczej nic innego nie wchodzi w gre patrząc co oba rowery oferują. Jeszcze sprawa co do Alpe - na ich głównej stronie oferują za 70zł częściowy już montaż roweru razem z regulacją hamulców, przerzutek i centrowaniem kół, warto zamówić taką usługę dla totalnego laika (o ile przez allegro jest taka możliwość, czekam na odp od nich)? Każda wskazówka mile widziana! Pozdrawiam! Cytuj
dragonek Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca (edytowane) Jak kupowałem Alpe 1.0 (wersja damska) w sklepie stacjonarnym to zaoferowali mi, że jeśli zaczekam 40 minut to mi złożą rower za darmo. Zrobiłem jazdę próbną i wszystko było ok - hamulce, przerzutki. W komentarzach na pepper.pl ktoś pisał, że zamówił ten serwis za 70zł i przyszedł rower rozregulowany. Także ciężko coś doradzić w tej kwestii. Edytowane 29 Czerwca przez dragonek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi