Painless Napisano 24 Czerwca Napisano 24 Czerwca Cześć, mam nadzieję, że piszę ten post w dobrej kategorii. Od pewnego czasu szukam drugiego roweru. Jak dotąd jeździłem na MTB, ale chciałbym spróbować szybszej jazdy. Początkowo kierowałem się w stronę gravela, ale ostatnio coraz częściej myślę o road+/endurance. Nie szukam jednak bardzo agresywnej geometrii, ani nie mam zamiaru ścigać się. Chciałbym jednak móc założyć oponę o szerokości +/- 35mm i móc wjechać także w nieco trudniejszy teren. Przed kilkoma dniami Canyon wprowadził na rynek nowy model - Endurance AllRoad. Na "papierze" relacja Stack to Reach (dla rozmiaru S) to 1,46. Czy uważacie, że taka relacja S/R będzie zbyt agresywna i wymagające dobrego rozciągnięcia? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że do roweru trzeba się przymierzyć i nie patrzeć jedynie na podawane przez producenta parametry/geometrię. Chętnie poznam Wasze opinie. Dzięki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi