trocha Napisano 15 Czerwca Napisano 15 Czerwca Ostatnio wymieniałem napęd w starym rowerze. W zasadzie większość elementów wybrałem takich samych jak były wcześniej - korba 28/38/48, wolnobieżne 14-34 i do tego nieszczęśliwie przerzutka Sram x4. Wg tego co sprawdziłem przed zakupem, miała mieć pojemność 41 i koronkę do 34, ale po założeniu w rowerze ewidentnie nie daję rady - łańcuch już krótszy być nie może, a na połowie biegów wisi totalnie nie napięty, regulacja obrotu przerzutki niewiele daje - jak z jednej strony trochę pomoże to z drugiej przeszkadza. Co mogę kupić w zamian na 7 rzędów, żeby współpracowało z manetkami Sram 1:1, żeby mieć pewność że będzie napinało poprawnie łańcuch? Cytuj
Rafał87 Napisano 15 Czerwca Napisano 15 Czerwca Czy regulacje odległości górnego kółka przerzutki od zębatek wolnobiegu robiłeś? może tu leży problem. Cytuj
trocha Napisano 15 Czerwca Autor Napisano 15 Czerwca (edytowane) Tak, to miałem na myśli pisząc o „regulacji obrotu przerzutki”, nie wiedziałem jak to nazwać, ale nic to nie daje. Obecnie mam już założony za krótki łańcuch (nie starcza na przełożenie 3/1), a w jakimkolwiek ustawieniu i tak łańcuch wisi na sporej ilości przełożeń Edytowane 15 Czerwca przez trocha Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi