trocha Napisano Niedziela o 09:11 Napisano Niedziela o 09:11 Ostatnio wymieniałem napęd w starym rowerze. W zasadzie większość elementów wybrałem takich samych jak były wcześniej - korba 28/38/48, wolnobieżne 14-34 i do tego nieszczęśliwie przerzutka Sram x4. Wg tego co sprawdziłem przed zakupem, miała mieć pojemność 41 i koronkę do 34, ale po założeniu w rowerze ewidentnie nie daję rady - łańcuch już krótszy być nie może, a na połowie biegów wisi totalnie nie napięty, regulacja obrotu przerzutki niewiele daje - jak z jednej strony trochę pomoże to z drugiej przeszkadza. Co mogę kupić w zamian na 7 rzędów, żeby współpracowało z manetkami Sram 1:1, żeby mieć pewność że będzie napinało poprawnie łańcuch? Cytuj
Rafał87 Napisano Niedziela o 09:24 Napisano Niedziela o 09:24 Czy regulacje odległości górnego kółka przerzutki od zębatek wolnobiegu robiłeś? może tu leży problem. Cytuj
trocha Napisano Niedziela o 09:32 Autor Napisano Niedziela o 09:32 (edytowane) Tak, to miałem na myśli pisząc o „regulacji obrotu przerzutki”, nie wiedziałem jak to nazwać, ale nic to nie daje. Obecnie mam już założony za krótki łańcuch (nie starcza na przełożenie 3/1), a w jakimkolwiek ustawieniu i tak łańcuch wisi na sporej ilości przełożeń Edytowane Niedziela o 09:35 przez trocha Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi