leotdipl Napisano 6 Marca Napisano 6 Marca 7 godzin temu, chudzinki napisał: A jakim XC jeździsz? Kross Earth 3.0 poprzedni model - jeszcze w całości poza amorami - na SHIMANO. Cytuj
Nurbon Napisano Sobota o 05:05 Napisano Sobota o 05:05 Tak sobie przeczytałem ten temat i trochę nie ogarniam. -nie jeździsz w kasku - nie wiesz co to myk-myk a i tak downhill Cię nie interesuje -jeździsz rekreacyjnie a nie bijesz rekordów na stravie -szukasz czegoś wygodnego ale nie na hardcorowe trasy To nie wiem na co Ci full. Nie wykorzystasz jego możliwości a jeszcze dojdą Ci koszty serwisowe. Te HT typu Rockrider to są przecież maszyny do zawodów lub wielbicieli komów na stravie a nie do wygodnej lub rekreacyjnej jazdy Ja bym poszedł w coś takiego https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/rowery-trailowe/grand-canyon/grand-canyon/grand-canyon-al-6/4159.html?dwvar_4159_pv_rahmenfarbe=M196_P10 Montujesz sztyce amortyzowaną którą posiadasz i masz bardzo wygodny i lekki rowerek. I jeszcze ile kasy na głupoty zostaje. Ewentualnie kupujesz wyższy model jeśli nie szkoda pieniędzy. Cytuj
leotdipl Napisano Sobota o 18:10 Napisano Sobota o 18:10 @NURBON, Sztyca amortyzowana skraca zasięg siodełko - suport. Nie cierpię tego. Może i masz - logicznie - rację. Z drugiej strony, a czemu NIE Full !? Sztyca nie zastąpi tylnej amortyzacji. Po własnych doświadczeniach wybrałem Fulla. Użytkowałem i dalej użytkuję MTB Giant Buoulder 510 Sports. Wiedziałem więc czego oczekuję. Właśnie amortyzacji. Użytkuję rower rekreacyjnie. Zdrowie na pewno miało wpływ na mój wybór. Cytuj
steve777 Napisano Sobota o 18:54 Napisano Sobota o 18:54 13 godzin temu, Nurbon napisał: Tak sobie przeczytałem ten temat i trochę nie ogarniam. -nie jeździsz w kasku - nie wiesz co to myk-myk a i tak downhill Cię nie interesuje -jeździsz rekreacyjnie a nie bijesz rekordów na stravie -szukasz czegoś wygodnego ale nie na hardcorowe trasy To nie wiem na co Ci full. Nie wykorzystasz jego możliwości a jeszcze dojdą Ci koszty serwisowe. Te HT typu Rockrider to są przecież maszyny do zawodów lub wielbicieli komów na stravie a nie do wygodnej lub rekreacyjnej jazdy Ja bym poszedł w coś takiego https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/rowery-trailowe/grand-canyon/grand-canyon/grand-canyon-al-6/4159.html?dwvar_4159_pv_rahmenfarbe=M196_P10 Montujesz sztyce amortyzowaną którą posiadasz i masz bardzo wygodny i lekki rowerek. I jeszcze ile kasy na głupoty zostaje. Ewentualnie kupujesz wyższy model jeśli nie szkoda pieniędzy. Pomyliłeś chyba dwie osoby, ja wiem co to był myk tylko mi nie potrzebny. Przejeździłem 4,5h tym Rockrider Race 700, po błocku i piaszczystych górkach przy plaży jeździło się wyśmienicie. I tylko tam. Kiera lekko krzywa była i nie chciało mi się w wypozyczanym tego poprawiać chociaż miałem ampula i mnie bark pod koniec bolał od tej niskiej pozycji. Zdecydowanie dzięki za tego Granda, na pewno nie wezmę XC, chociaż różne opinie o canyonie czytałem, ale na pewno trail a nie XC. Jedynie z tym amortyzowanym gravelem porozmyslam, czy nie warto poświęcić 1/4 trasy gdzie mogę MTB wykorzystać, na tego gravela i po prostu tam nie wjechać, nie jeden gravel mnie dziś wyprzedził. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi