Kadziunt Napisano 14 Listopada 2024 Napisano 14 Listopada 2024 Tak się zastanawiam nad założeniem korby z krótszymi ramionami, ale nigdzie nie ma albo nie umiem znaleźć. Ma ktoś może np. z demontażu albo jakieś dojście do takiej korby, może być używana byle nie za miliony. Jak w temacie kompakt 2x11 hollowtech II długość 165 może 167,5 Cytuj
HSM Napisano 14 Listopada 2024 Napisano 14 Listopada 2024 Witaj w czasach niedoborów... Chyba rzeczywiście wymiotło. Zresztą wygląda na to, że Shimano nie ma specjalnych zapasów komponentów 11-rzędowych, bo w sklepach widzę same najnowsze 12 i jakieś nędzne niedobory (pojedyncze wersje) korb 11-rzędowych (oczywiście mówię o zakresie 105-DA). Dodatkowo masz pecha, bo 160-165 to nigdy nie była rzecz na półce w każdym sklepie, a od jakiegoś czasu (jak się w internetach wszyscy zaczęli rozpisywać i opowiadać, że krótkie korby to jest nowy trend) w ogóle wymiotło te nieliczne zapasy. Łatwo dostępna jest FC-RS510, ale Tobie zależy na pełnym HTII, a nie po prostu na osi 24 mm... Cytuj
Kadziunt Napisano 14 Listopada 2024 Autor Napisano 14 Listopada 2024 Kurczę dzięki nie myślałem w ogóle o tym że ta korba ma tyle opcji. Brałem ją za cięższy odpowiednik 105 który będzie w 2 opcjach długości max. Co do osi to mogę się myślić ale ta ma ośkę która bez problemu powinna podejść zamiast mojej ultegry? A dostępność jakaś tam za granicami jest. Może coś znajdę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi