ironman2015 Napisano 29 Lipca 2024 Napisano 29 Lipca 2024 Witam , jak w temacie czy na obecnych obręczach mogę jeździć czy czeka mnie wymiana na nowe? Te koła które mam dostałem od kolegi przejechałem na nich 9 tys km.Tylne koło jestem w stanie zablokować przy prędkości 30 km/h na szutrze (hamulce cantilever a moja waga 105 kg) przedni hamulec hamuje znacznie słabiej ,ale ramię hamulca jest mniejsze między innymi i chyba obręcz jest bardziej zużyta. Gdy ja dostałem te koła nie było widać żadnych rowków informujących o stanie zużycia obręczy a jeżdżę na nich 9 tys km.. Ktoś kiedyś napisał tak na temat obręczy marki zac 19 regida. Jak miałem obręcz pod V-ki, też nie miałem rowków, za to wskaźnik zużycia był zalany w obręczy, gdy się ścierała doszła w końcu tak głęboko że pojawił się widoczny niebieski pasek. Być może u Ciebie jest podobne rozwiązanie.Ja z opisanym przeze mnie spotkałem się w obręczach Rigida ZAC 19 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi