pawczix Napisano 6 Czerwca 2024 Napisano 6 Czerwca 2024 Cześć. Czyściłem dziś rower i odkryłem, że cała przerzutka tylna buja się na lewo i prawo na śrubie mocującej. Po sprawdzeniu dokładniej podkładka pomiędzy ramą, a śrubą jest luźna (tak jakby śruba mocująca nie była dokręcona, a jest). Niestety nie wiem co się stało i kiedy 😕 Proszę o pomoc, chciałbym samemu temu sprostać niż wydawać pieniądze w serwisie. Dołączam filmik - https://drive.google.com/file/d/13SEIkC0o_zTOlAsAikNKgAzPMtHGPz1h/view?usp=sharing Cytuj
Sharpose Napisano 6 Czerwca 2024 Napisano 6 Czerwca 2024 Może warto spróbować odkręcić przerzutkę i podłożyć pod śrubę jakąś cieniutką podkładkę żeby to ścisnąć przy dokręcaniu i skasować luz? Chociaż no dziwne 🤔 Cytuj
pawczix Napisano 6 Czerwca 2024 Autor Napisano 6 Czerwca 2024 @Sharpose Przyszło mi to do głowy, natomiast chciałbym znaleźć przyczynę luzu. Dzięki za odpowiedź! Cytuj
Sharpose Napisano 6 Czerwca 2024 Napisano 6 Czerwca 2024 Podszedłem aż do swoich 2 rowerów też na napędzie srama i u mnie akurat wszystko siedzi na sztywno. Jesteś w stanie podesłać zdjęcie od góry jak to wygląda? U mnie nie ma nawet milimetrowej szpary między przerzutka a hakiem Cytuj
pawczix Napisano 6 Czerwca 2024 Autor Napisano 6 Czerwca 2024 Aparat nie wychwyci tej szpary bo ona jest nawet dla mnie niewidoczna. Mimo tego jest luz niestety Cytuj
pawczix Napisano 6 Czerwca 2024 Autor Napisano 6 Czerwca 2024 (edytowane) @Sharpose Nagrałem filmik który lepiej przedstawi problem - https://drive.google.com/file/d/13WU3Rjyoa4AhoWUz-jotSOEj6PtIjytf/view?usp=sharing Edytowane 6 Czerwca 2024 przez pawczix Cytuj
locomotiv12 Napisano 6 Czerwca 2024 Napisano 6 Czerwca 2024 Czy poza tym luzem przerzutka pracuje w miarę sprawnie? Cytuj
pawczix Napisano 6 Czerwca 2024 Autor Napisano 6 Czerwca 2024 (edytowane) Tydzień temu zauważyłem, że były rozregulowane to je wyregulowałem. Pracowała normalnie. Nie próbowałem jeździć po dzisiejszym incydencie w obawie o dalsze możliwe problemy. Edytowane 6 Czerwca 2024 przez pawczix Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi